Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στη ρωσική Δούμα προς κύρωση η συμφωνία με την Κίνα για την προμήθεια φυσικού αερίου – Αλλάζει η όδευση των αγωγών

Στη ρωσική Δούμα προς κύρωση η συμφωνία με την Κίνα για την προμήθεια φυσικού αερίου – Αλλάζει η όδευση των αγωγών
Αφού το έργο φτάσει στην πλήρη δυναμικότητά του, οι προμήθειες φυσικού αερίου από τον ρωσικό αγωγό προς την Κίνα θα αυξηθούν κατά 10 δισ. κυβικά μέτρα, συνολικά 48 δισ. κυβικά μέτρα ημερησίως
Η ρωσική κυβέρνηση υπέβαλε προς επικύρωση συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Κίνας για συνεργασία στον τομέα των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Κίνα μέσω της οδού της Άπω Ανατολής προς την Κρατική Δούμα (κάτω βουλή).
Το έγγραφο δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων της Δούμας το Σάββατο 13 Μαϊου 2023.
Η συμφωνία υπεγράφη στη Μόσχα και το Πεκίνο στις 31 Ιανουαρίου 2023.
Καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις συνεργασίας για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Κίνα μέσω της οδού της Άπω Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου του διασυνοριακού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου κατά μήκος του ποταμού Ussuri κοντά οι πόλεις Dalnerechensk στη Ρωσική Ομοσπονδία και Hulin στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Αφού το έργο φτάσει στην πλήρη δυναμικότητά του, οι προμήθειες φυσικού αερίου από τον ρωσικό αγωγό προς την Κίνα θα αυξηθούν κατά 10 δισ. κυβικά μέτρα, συνολικά 48 δισ. κυβικά μέτρα ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων μέσω της γραμμής φυσικού αερίου Power of Siberia, δήλωσε νωρίτερα η Gazprom.
Vast China-Russia resources trade shifts to yuan from dollars in Ukraine  fallout - CNA
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης