Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έσπασε το καθοδικό σερί στο πετρέλαιο με εβδομαδιαία κέρδη 2%

Έσπασε το καθοδικό σερί στο πετρέλαιο με εβδομαδιαία κέρδη 2%
Εβδομαδιαία κέρδη στο πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Με άνοδο για το σύνολο της εβδομάδας έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, σπάζοντας ένα καθοδικό σερί τεσσάρων εβδομάδων που οδήγησε τις τιμές πέριξ των 70 δολαρίων.
Βέβαια, η συνέχεια στην αύξηση των τιμών μόνο βέβαια δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στις συζητήσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή, δεν καταγράφονται ισχυρά στοιχεία για την κινεζική οικονομία, η οποία και εισάγει τις μεγαλύτερες ποσότητες «μαύρου χρυσού».
Σε αντίθετο κλίμα, θετικά για τις τιμές επιδρά η απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής. Τούτου λεχθέντος, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας «βλέπει» την παγκόσμια ζήτηση στα 101,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο το τρέχον έτος, κάνοντας παράλληλα λόγο για αυξημένες τιμές «μαύρου χρυσού» το δεύτερο εξάμηνο, απόρροια της μείωσης παραγωγής από τις χώρες του OΠΕK+. «Οι καταναλωτές που πολιορκούνται ήδη από τον πληθωρισμό θα υποφέρουν ακόμη περισσότερο από τις υψηλότερες τιμές, ιδίως στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες», σχολιάζει ο Οργανισμός.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε πτώση 0,4%, και έκλεισε στα 71,55 δολάρια το βαρέλι -για την εβδομάδα ενισχύθηκε 2,2%. Το πετρέλαιο τύπου Brent κατέγραψε πτώση 0,4%, κλείνοντας στα 75,58 δολάρια το βαρέλι -για την εβδομάδα σημείωσε κέρδη 1,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης