Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ: Χρέωση σε όποιον παραγωγό ΑΠΕ δεν συμμορφώνεται στις περικοπές

tags :
ΑΔΜΗΕ: Χρέωση σε όποιον παραγωγό ΑΠΕ δεν συμμορφώνεται στις περικοπές
Τι θα αναφέρει η εισήγηση προς την ΡΑΑΕΥ για την αντιμετώπιση του φαινομένου υπερπαραγωγής ΑΠΕ - Μηχανισμός περικοπών, τι περιλαμβάνει, ποιούς αφορά
Χρέωση μη συμμόρφωσης για τους παραγωγούς ΑΠΕ που δεν θα εκτελούν τις εντολές περικοπών ενέργειας εισηγείται ο ΑΔΜΗΕ. Η πρόταση περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες στην εισήγηση που αναμένεται να καταθέσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο ΑΔΜΗΕ προς τη ΡΑΑΕΥ για το ρυθμιστικό πλαίσιο που θα διέπει το καθεστώς περικοπών για την αντιμετώπιση του φαινομένου υπερπαραγωγής ΑΠΕ και χαμηλής ζήτησης που απειλεί την ευστάθεια του συστήματος.


Η θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου κρίθηκε απαραίτητη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το Πάσχα μεταξύ των αρμοδίων φορέων και του ΥΠΕΝ όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που "ήρθε για να μείνει” μέχρι την εγκατάσταση επαρκούς δυναμικότητας αποθήκευσης. Ο ΑΔΜΗΕ ανέλαβε την υποχρέωση να καταρτίσει εισήγηση με προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος αλλά και να ενημερώσει για την πρακτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα. Οι περικοπές σύμφωνα με την εισήγηση του ΑΔΜΗΕ θα είναι οριζόντιες για τις μονάδες ΑΠΕ που είναι συνδεδεμένες με το σύστημα και ελέγχονται από τον ίδιο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης