Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το χρονοδιάγραμμα του πρώτου διαγωνισμού Αποθήκευσης - Ως τις 10/8 τα τελικά αποτελέσματα

tags :
Το χρονοδιάγραμμα του πρώτου διαγωνισμού Αποθήκευσης - Ως τις 10/8 τα τελικά αποτελέσματα
Σύμφωνα με την προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΡΑΑΕΥ το απόγευμα της Παρασκευής (16/6) η καταληκτική ημερομηνία σε ότι αφορά την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τους συμμετέχοντες είναι η 10η Ιουλίου
Με ταχείες διαδικασίες ώστε έως τις 10 Αυγούστου να έχει εκδοθεί η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τον οριστικό κατάλογο των πρώτων μονάδων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που θα λάβουν λειτουργική και επενδυτική ενίσχυση για να κατασκευαστούν και να ενταχθούν στο ελληνικό σύστημα ενέργειας προκηρύχθηκε ο πρώτος διαγωνισμός του έτους.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΡΑΑΕΥ το απόγευμα της Παρασκευής (16/6) η καταληκτική ημερομηνία σε ότι αφορά την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τους συμμετέχοντες είναι η 10η Ιουλίου, ενώ έως τις 12 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν προσκομίσει την εγγυητική επιστολή συμμετοχής. Έως τις 2 Αυγούστου η ΡΑΑΕΥ θα έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των αιτήσεων και στις 3 Αυγούστου θα εκδοθεί ο προσωρινός κατάλογος επιλεγέντων και αποκλεισθέντων. Θα ακολουθήσει σύντομη περίοδος ενστάσεων και αξιολόγησης τους και στις 10 Αυγούστου θα εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα της διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός που είναι ο πρώτος του έτους και θα ακολουθήσουν δυο ακόμη, προβλέπει ανώτατη τιμή προσφοράς ως προς τη λειτουργική ενίσχυση τα 115.000 ευρώ/MW/έτος και συνολικά θα ενταχθούν σε αυτόν έργα αποθήκευσης ενέργειας ως 400 MW. Εντός του 2023 προγραμματίζεται να προκηρυχθούν δύο ακόμα ανάλογες διαδικασίες, των 300 MW η κάθε μία, δηλαδή 1.000 MW συνολικά για τη φετινή χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης