Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δωρεάν ρεύμα και μεγάλες εκπτώσεις για τα νησιά - Κερδισμένες Κρήτη και Εύβοια

Δωρεάν ρεύμα και μεγάλες εκπτώσεις για τα νησιά - Κερδισμένες Κρήτη και Εύβοια
Η ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού δυναμικού της χώρας, που τυγχάνει να είναι και το μεγαλύτερο στην περιοχή της Μεσογείου, έχει τεθεί από το ΥΠΕΝ σε πρώτη προτεραιότητα
Δωρεάν ρεύμα σε μικρά νησιά και γενναίες εκπτώσεις σε μεγαλύτερα θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες το νέο αντισταθμιστικό πλαίσιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις νησιωτικές περιοχές που θα φιλοξενήσουν υπεράκτια αιολικά πάρκα. Η ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού δυναμικού της χώρας, που τυγχάνει να είναι και το μεγαλύτερο στην περιοχή της Μεσογείου, έχει τεθεί από το ΥΠΕΝ σε πρώτη προτεραιότητα και αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον υπουργό κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί και από την αποδοχή των τοπικών κοινωνιών.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται , όπως ο ίδιος ο υπουργός προανήγγειλε χθες, ένα νέα πλαίσιο ανταποδοτικών ωφελειών που θα καθιστά όπως είπε, «ελκυστικές τις επενδύσεις σε υπεράκτια αιολικά πάρκα τόσο από περιβαλλοντικής πλευράς όσο και από πλευράς τιμών ηλεκτρικού ρεύματος». Προϊδεάζοντας μάλιστα για γενναίες εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος ο υπουργός συνέστησε σε όσους "σπεύδουν να αντιδράσουν να μην το κάνουν γιατί θα το μετανιώσουν μετά την ανακοίνωση του νέου πλαισίου ανταποδοτικότητες".

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης