Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τρία εργαλεία για την αύξηση του ηλεκτρικού χώρου το 2024

tags :
Τρία εργαλεία για την αύξηση του ηλεκτρικού χώρου το 2024

Αρχές του 2024 η νομοθετική ρύθμιση 

Η διαχείριση του υφιστάμενου ηλεκτρικού χώρου και η επέκτασή του είναι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ενέργειας που ετοιμάζει ένα νέο πλαίσιο παρεμβάσεων για να εξορθολογήσει  το περιβάλλον  ανάπτυξης των επενδύσεων στις ΑΠΕ στην Ελλάδα. «Στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση του ενεργειακού χώρου στην Ελλάδα και σκοπός είναι η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στην αρχή του 2024», έχει πει ο κ. Σκυλακάκης, ο οποίος καλείται να βρει τους τρόπους διαχείρισης του δημόσιου αγαθού του ηλεκτρικού χώρου με τρόπο δίκαιο και αποδοτικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την εξασφάλιση ηλεκτρικού χώρου θα χρησιμοποιηθούν τρία εργαλεία, το overbooking, οι ενισχυμένες περικοπές και η προσθήκη μπαταριών σε έργα.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ξεκάθαρο περιβάλλον με ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα είναι σαφές και ξεκάθαρο για τους επενδυτές που θα γνωρίζουν τί διαγωνισμοί θα γίνουν το 2024, το 2025 και το 2026, τι ισχύ θα βγαίνει, αν θα είναι κοινοί διαγωνισμοί (σ.σ. όλων των τεχνολογιών), διαγωνισμοί ΑΠΕ με μπαταρία κλπ. και με τι ενισχύσεις, ώστε να μπορεί να υπολογιστεί η βιωσιμότητα και η αποδοτικότητα των έργων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης