Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φύλλο και φτερό οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ από τους Κοινοτικούς για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

Φύλλο και φτερό οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ από τους Κοινοτικούς για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με το εάν θα καταστεί δυνατό να ολοκληρωθούν έως το 2026 τα έργα αποθήκευσης ενέργειας

Φύλλο και φτερό έκαναν τις δύο προηγούμενες ημέρες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) τα τεχνικά κλιμάκια των εμπειρογνωμόνων των Βρυξελλών, οι οποίοι επισκέφθηκαν όλες τις γενικές γραμματείες του υπουργείου (δηλαδή της Ενέργειας, των Αποβλήτων, της Χωροταξίας και του Περιβάλλοντος) προκειμένου να ελέγξουν εάν τα ορόσημα που έχουν τεθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δηλαδή οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται σε συγκεκριμένα στάδια,έχουν τηρηθεί.

Εάν κάποιο από τα στάδια αυτά καθυστερήσει, θα καθυστερήσει και η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Αν, όμως, δεν εκπληρωθεί τότε μπορεί να βγει εκτός ολόκληρο πρόγραμμα και να χαθούν εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις μεγάλες αγωνίες τις προηγούμενες ημέρες των στελεχών του ΥΠΕΝ αφορούσε την έναρξη του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας για επιχειρήσεις, το οποίο άνοιξε στο …τσακ τις ψηφιακές του πύλες την περασμένη Τρίτη για την υποδοχή αιτήσεων. Η υλοποίησή του αποτελούσε ένα από τα βασικά ορόσημα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης