Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Mytilineos: Στο φουλ οι μηχανές στις ΑΠΕ - Ξεκινά η κατασκευή 700 MW – Τι αναμένει για ενέργεια, αλουμίνιο το 2024

Mytilineos: Στο φουλ οι μηχανές στις ΑΠΕ - Ξεκινά η κατασκευή 700 MW – Τι αναμένει για ενέργεια, αλουμίνιο το 2024

Στη δημοσιότητα η Οικονομική Έκθεση για τα αποτελέσματα του 2023

Εντός του 2024 ξεκινά η κατασκευή του δεύτερου σκέλους του Ελληνικού χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ της Mytilineos δυναμικότητας ~700 MW, αναφέρει η Οικονομική Έκθεση για τα αποτελέσματα του 2023 του ομίλου που δημοσιεύτηκε χθες.

Ταυτόχρονα ολοκληρώνεται η κατασκευή του πρώτου σκέλους (~300 MW) των ~1,5GW φωτοβολταϊκών πάρκων, του ομίλου στην Ελλάδα αξιοποιώντας πόρους από το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Σταθερότητας (RRF), και ξεκίνησαν να εισέρχονται σταδιακά σε λειτουργία.
Όσον αφορά στο διεθνές χαρτοφυλάκιο, η MYTILINEOS, σήμερα, κατασκευάζει πάνω από 1,2GW φωτοβολταϊκά έργα εκτός Ελλάδος, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, έργα αποθήκευσης ενέργειας σε Ελλάδα & Ιταλία, μέγιστης ισχύος έγχυσης ~1,3 GW.
Στις ΑΠΕ συνολικά σημειώνεται ότι σε λειτουργία είναι 0,8 GW, υπό Κατασκευή 1,4 GW, σε Προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης 2,6 GW, σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης 8,9 GW, ενώ το συνολικό χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ του ομίλου ανέρχεται σε 13,8 GW, αυξημένο κατά ~5 GW έργων σε σχέση με την αρχή του έτους.
Η παραγωγή ενέργειας από μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 845 MW στο τέλος του 2023 ανήλθε σε 1.112 GWhs. Από αυτές, οι 596 GWhs παρήχθησαν από ΑΠΕ εντός Ελλάδος και οι υπόλοιπες 516 GWhs από ΑΠΕ του εξωτερικού.
Συνολικά για το 2024 η Έκθεση εκτιμά ότι θα είναι για την MYTILINEOS μια ακόμα χρονιά ανάπτυξης, βασιζόμενη στις μεγάλες επενδύσεις που υλοποιούνται και σταδιακά ενισχύουν τις οικονομικές επιδόσεις της Εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης