Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Σκυλακάκης προαναγγέλλει... ακριβότερο ρεύμα: Οι τιμές θα είναι υψηλότερες το καλοκαίρι

Ο Σκυλακάκης προαναγγέλλει... ακριβότερο ρεύμα: Οι τιμές θα είναι υψηλότερες το καλοκαίρι
Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα εφαρμοστεί η μηνιαία καταμέτρηση
Υψηλές τιμές ρεύματος το καλοκαίρι, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, διευκρινίζοντας ότι το υπουργείο θα παρέμβει μόνο σε περίπτωση μόνιμων αυξήσεων.
Ειδικότερα, ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε -μιλώντας στα Παραπολιτικά- ότι με το νέο σύστημα ένταξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι τιμές είναι πιο ευαίσθητες στη ζήτηση. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές το καλοκαίρι θα είναι υψηλότερες, ενώ την άνοιξη και το φθινόπωρο θα είναι πολύ χαμηλότερες, και μεσαίες το χειμώνα ανάλογα με τον καιρό. Σημείωσε ότι αν οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος είναι μόνιμες, τότε το υπουργείο θα παρέμβει. Σε περίπτωση παροδικών αυξήσεων, θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός της αγοράς.
Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει στις αυξήσεις που κάνουν οι εταιρείες, καθώς αυτό είναι θέμα της Eπιτροπής Aνταγωνισμού. Ανέφερε επίσης ότι χωρίς την ένταξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα υπήρχαν μόνιμες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος.
Σχετικά με τις ρευματοκλοπές, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι και ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα εφαρμοστεί μηνιαία καταμέτρηση, κάνοντας έτσι πιο δύσκολη την κλοπή ρεύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης