Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ήπια ανάκαμψη στο πετρέλαιο με στήριξη από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα

Ήπια ανάκαμψη στο πετρέλαιο με στήριξη από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα
Το ισχυρό δολάριο περιόρισε τα κέρδη
Σχετικά Άρθρα
Ήπια ανάκαμψη κατέγραψαν σήμερα 26/6 οι τιμές πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για την παραγωγή εξαιτίας της τεράστιας γεωπολιτικής αβεβαιότητας, ειδικά στη Μέση Ανατολή, αντιστάθμισαν την μη αναμενόμενη άνοδο των αποθεμάτων βενζίνης των ΗΠΑ.
«Το ασφάλιστρο γεωπολιτικού κινδύνου επανέρχεται στην αγορά καθώς ένας πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου είναι πιθανό να φέρει την άμεση εμπλοκή του Ιράν. Αυτό θα ήταν ανησυχητικό», δήλωσε ο Andrew Lipow της Lipow Oil Associates.
Αρνητικά για τις τιμές λειτούργησε ακόμη μία φορά το πολύ ισχυρό δολάριο (πάνω από 106 μονάδες ο δείκτης ICE US Dollar Index), ενώ, παράλληλα, οι επενδυτές ανησυχούν για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Αυγούστου κατέγραψε άνοδο 0,3% και έκλεισε στα 85,25 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου αυξήθηκε κατά 7 cents και έκλεισε στα 80,83 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, οι τιμές Brent και WTI πέτυχαν κέρδη περίπου 3% -ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης