Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ομολογιακό δάνειο 65 εκατ. ευρώ για την F.G. Europe

tags :
Ομολογιακό δάνειο 65 εκατ. ευρώ για την F.G. Europe
Σκοπός του, η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού και η κάλυψη των αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης
Στην υπογραφή του προγράμματος και της σύμβασης κάλυψης του κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 65 εκατ. ευρώ, προχώρησε η εισηγμένη εταιρεία F.G. Europe με τις τράπεζες Eurobank, Πειραιώς, Γενική, Alpha Bank και Εθνική, με ποσοστά συμμετοχής 33,31%, 26,72%, 3,08%, 23,82% και 13,08% αντίστοιχα.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σκοπός του δανείου είναι η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού, μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου, καθώς και η κάλυψη των αναγκών της εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης.
Το δάνειο είναι πενταετούς διάρκειας, με δυνατότητα παράτασης για δύο επιπλέον έτη. Η εξόφλησή του θα γίνει σε 10 συνολικά εξαμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων οι εννέα ποσού 5.050.500 ευρώ και η δέκατη 19.545.500 ευρώ.
Το επιτόκιο του δανείου συμφωνήθηκε σε EURIBOR πλέον περιθωρίου 5,5%. Το περιθώριο με βάσει τους ισχύοντες δείκτες κυμαίνεται σε 4-6%.
Το δάνειο καλύπτεται με την προσωπική εγγύηση του Γ. Φειδάκη και με ενεχυρίαση απαιτήσεων σε ποσοστό 10% του εκάστοτε υπολοίπου του δανείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης