Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aνησυχία στην κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις - «Ναυαγεί» ο διαγωνισμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιτίας των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας;

Aνησυχία στην κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις - «Ναυαγεί» ο διαγωνισμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιτίας των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας;
«Προφανώς ό,τι ισχύσει για όλη την ΕΕ, θα ισχύσει και για την Ελλάδα»
Εξαιρετικά προβληματισμένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία βλέπει την ουκρανική κρίση ως εμπόδιο στην ολοκλήρωση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Οι κυρώσεις εναντίον Ρώσων επιχειρηματιών και αξιωματούχων ενδέχεται να βάλουν στον «πάγο» εν εξελίξει διαγωνισμούς, στους οποίους εμπλέκονται ρωσικές εταιρείες.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας πως πρόκειται για «ευαίσθητα θέματα».
Αναφερθείς στο διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Rosco, στους οποίους εμπλέκονται οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «ναυαγίου» των διαγωνισμών, καθώς ο επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων, Vladimir Υakunin βρίσκεται στην «μαύρη» λίστα  των ΗΠΑ.
«Προφανώς ό,τι ισχύσει για όλη την ΕΕ, θα ισχύσει και για την Ελλάδα» σημείωσε με νόημα. «Πρόκειται για ευαίσθητα ζητήματα, που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας» συμπλήρωσε.
Σημειώνεται πως τις επόμενες ημέρες και η Ε.Ε. θα θέσει τον Vladimir Υakunin στη λίστα των κυρώσεων, γεγονός που θα σηματοδοτήσει το οριστικό τέλος των δύο διαγωνισμών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, πέραν του ρωσικού.
«Εμείς σεβόμαστε απολύτως τις αποφάσεις που θα ληφθούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ακυρώνονται, από την άλλη πλευρά, και οι διεθνείς πρωτοβουλίες της χώρας, ή οι διεθνείς οικονομικές σχέσεις της» εξήγησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Δεν είμαι αρμόδιος για να απαντήσω. Αρμόδιο να απαντήσει είναι το ΥΠΕΞ και οι συνολικές αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση και οι αποφάσεις που θα ληφθούν από την ΕΕ και το συμβούλιο των αρχηγών» διέτεινε.
«Ας μην προτρέχουμε και ας είμαστε ήρεμοι. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή μας. Γιατί έχουμε πληρώσει πανάκριβα το τίμημα της αστάθειας» κατέληξε ο υπουργός Υποδομών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης