Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Παιχνίδια εξουσίας με ομήρους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία Κασσάνδρας» - Tι λένε οι εργαζόμενοι

«Παιχνίδια εξουσίας με ομήρους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία Κασσάνδρας» - Tι λένε οι εργαζόμενοι
Συνέντευξη τύπου των εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας
«Είμαστε νόμιμοι, δεν φοβόμαστε , αν χρειαστεί θα κάνουμε καταλήψεις σε υπουργεία, θα υπερασπιστούμε την εργασία. Είμαστε οι πρώτοι απολυμένοι και άνεργοι της αριστερής κυβέρνησης του Σύριζα».
Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου ο κ Γιώργος Χατζής, εκπρόσωπος εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας μιλώντας από το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.
Ο κ. Γιώργος Χατζής έστρεψε τα πυρά κατά του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ Γιάννη Τσιρώνη , ο οποίος όπως ανέφερε, τους εμπαίζει διότι τη μία ημέρα τους λέει ότι οι εργασίες υλοτόμησης είναι νόμιμες και την επόμενη ημέρα αλλάζει άποψη και τους ανακοινώνει μέσω email ότι όλα παράνομα.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων, προκάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό και συνολικά την κυβέρνηση του Σύριζα, τονίζοντας ότι οι 55 υλοτόμοι θα πάνε στην εργασία τους , και οποίος θέλει ας έρθει να τους συλλάβει».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση του Σύριζα ότι η πολιτική της βάζει σε κίνδυνο 2.000 θέσεις εργασίας στα μεταλλεία Κασσάνδρας και την ίδια στιγμή με τη στάση της , απέτρεψε την πρόσληψη 300 ατόμων.
Ο πρόεδρος του εργατικού σωματείου ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.
Οι εργαζόμενοι των μεταλλείων έχουν την στήριξη τη ΓΣΕΕ. Α
υτό είπε ο κ. Δημήτρης Καραγεωργοπουλος ως εκπρόσωπος και τόνισε είναι με το πλευρό των εργαζομένων και υπερασπίζεται τις θέσεις εργασίας. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση φέρνει ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις και την κάλεσε σε κλίμα συνεργασίας όπως έχει καθήκον να προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης και το περιβάλλον.
Στο ίδιο μήκος κλίματος κινήθηκε ο Οργανωτικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ο Ηλίας Κόκκαλης, που είπε ότι το ΕΚΑ είναι κατά των απολύσεων και επισήμανε ότι μία αριστερή κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και κυρίως να προστατεύσει τους 2000 εργαζόμενους.
Στην πορεία της Συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων ανέφεραν ότι η διοίκηση δηλαδή η κρατική μηχανή και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εγκρίνει τις εργασίες υλοτόμησης ενώ οι παρεμβάσεις τόσο του αναπληρωτή υπουργού κ. Τσρώνη όσο και της κα Κατερίνας Ιγγλέση , βουλευτής του Σύριζα που δημιουργούν προβλήματα και θέματα χωρίς να έχουν νομική βάση.
Ο πρόεδρος των μηχανικών των Μεταλλείων κ. Ισμέτ Χότζα ανέφερε ότι οι αρνητικές εξελίξεις στη συνέχιση της επένδυσης κρατούν ως «όμηρους» του κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη και τους εργαζόμενους δηλαδή 20.000 ανθρώπους.
Μέσα σε 7 μέρες, οι ίδιοι πολιτικοί:
1. Ανακάλεσαν άδειες
2. Απέλυσαν δασεργάτες
3. Κάλεσαν τους ίδιους δασεργάτες να επιστρέψουν στην δουλειά, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι έλεγχοι έγιναν και είμαστε απολύτως ΝΟΜΙΜΟΙ
4. Έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση
5. Μετά προφορικά μας κάλεσαν να ξανασταματήσουμε
6. Μετά δεσμευτήκαν ότι το θέμα μας θα λυθεί
7. Και τελικά μας ξανασταματούν σήμερα, στο όνομα του ελέγχου που οι ίδιοι είπαν ότι ολοκληρώθηκε και μας καθιστά απολύτως νόμιμους
Σήμερα και μετά από όλα τα παραπάνω δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι: «Δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτόν τον εμπαιγμό και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια τέτοια μεταχείριση για την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής»
Ως απολύτως νόμιμοι Έλληνες πολίτες με δικαιώματα στο ελληνικό Κράτος, και ως οι μόνοι αποδέκτες αυτών των πολιτικών ενώπιον όλων σας, δηλώνουμε τις αποφάσεις μας για τις επόμενες κινήσεις μας:
· Εμείς ως νόμιμοι Έλληνες πολίτες, από εδώ και στο εξής παίρνουμε στα σοβαρά ΜΟΝΟ τις επίσημες Αποφάσεις, τις επίσημες δηλώσεις και τα έγγραφα του ελληνικού κράτους και των ελληνικών δικαστηρίων και σε αυτά θα βασιζόμαστε.
· Μετά τα παραπάνω αν και θεωρούμε υποχρέωση και αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε κανονικά θα σεβαστούμε τον Νόμο όπως πάντα.
· Θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο το δικαίωμά μας να αντιμετωπιστούμε ΣΟΒΑΡΑ ως Έλληνες πολίτες.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό από τους αρμόδιους Υπουργούς, κατεβαίνουμε σε απεργία την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015. Προγραμματίζουμε κινητοποιήσεις στα Μεταλλεία, στα χωριά μας, στην Αθήνα και έξω από τα γραφεία των Υπουργών.
Σήμερα καλούμε την Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά να ενημερωθεί σοβαρά και επίσημα, να τοποθετηθεί σοβαρά και επίσημα και πριν προβεί σε άλλες ενέργειες να εξετάσει το πραγματικό τίμημα για την Χαλκιδική και το περιβάλλον της.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης