Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

FHL Μάρμαρα Κυριακίδης: Το 2015 τα λειτουργικά κέρδη θα είναι 25 εκατ. ευρώ από 20 εκατ. ευρώ το 2014

FHL Μάρμαρα Κυριακίδης: Το 2015 τα λειτουργικά  κέρδη θα είναι 25 εκατ. ευρώ από 20 εκατ. ευρώ το 2014
Ο τζίρος της προέρχεται από χώρες τους εξωτερικού
Ο «πωλών τοις μετρητοίς».  
Η στρατηγική  αυτή αποδίδει  για την  εισηγμένη  εταιρείας F.H.L. Κυριακίδης  Μάρμαρα – Γρανίτες  Α.Β.Ε.Ε.  και  αποτυπώνεται στα μεγέθη  της εταιρείας που αυξάνονται, ενώ την  ίδια στιγμή μειώνεται ο δανεισμός της προς τις τράπεζες που τείνει να γίνει μηδενικός.  
Με  τη φράση αυτή άρχισε την παρουσίαση της εταιρείας ο κ. Ελευθέριος Κονδύλης , οικονομικός σύμβουλος, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών "ελέγχουμε  τα αποθέματα,τις τιμές  και  δίνουμε  το σπάνιο  λευκό μάρμαρο σε  πελάτες  που πληρώνουν τοις μετρητοίς".
Σημαντικούς στόχους θέτει για φέτος η διοίκηση της εταιρείας, ενώ κρατήθηκε ως   επτασφράγιστο μυστικό το μέρισμα που  θα προταθεί  στη γενική  συνέλευση  των μετόχων για την οικονομική  χρήση του 2014.
Να σημειωθεί  ότι έχει ανακοινωθεί  προμέρισμα  ύψους  0,10  λεπτών.
Σε λειτουργικά  κέρδη 25  εκατ. ευρώ στοχεύει φέτος  η εισηγμένη εταιρεία Μάρμαρα Κυριακίδης από 20  εκατ. ευρώ που  παρουσίασε  το 2014.
Το ύψος των επενδύσεων θα διαμορφωθούν στα 2,5 εκατ   ευρώ.
Τα  βασικά  λατομεία είναι του Βώλακα στη Δράμα και της Θάσου.
Τα αποθέματα καλύπτουν την εξόρυξη λευκού μαρμάρου για τα  επόμενα 115 χρόνια. Ο κύριος όγκος του μαρμάρου κατευθύνεται σε χώρες μουσουλμανικές οι οποίες  έχουν  πάθος με το λευκό  μάρμαρο.
Τα κυβερνητικά κτήρια και οι ναοί τους φτιάχνονται από το περίφημο μάρμαρο της Δράμας.  
Η εταιρεία ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το σημαντικότερο έργο των τελευταίων 50 χρόνιων στον κλάδο μαρμάρου παγκοσμίως, το Grand Mosque στο Abu Dhabi (γνωστό και ως Sheik Zayed Bin Sultan Al Nahyan Mosque) των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 100.000 τόνοι επεξεργασμένο SIVEC EXTRA μάρμαρο πρώτης ποιότητας.
Αντικείμενα με ειδικά μουσουλμανικά σχέδια, καθώς και τεράστια παραπετάσματα που περιβάλλουν την αυλή έπρεπε να σχεδιαστούν και να κοπούν στο σωστό μέγεθος χρησιμοποιώντας μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας (όπως CNC, Waterjets κλπ.).
 Η συνολική αξία αυτού του τεράστιου έργου ήταν πάνω από 42.000.000 δολάρια ΗΠΑ.
Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο παράδοσης (2005 - 2007) με σχεδόν καμία καθυστέρηση.
Η διοίκηση της εταιρείας για να αντιμετωπίσει τα απρόβλεπτα που μπορούν να συμβούν στη χώρα  όπως απεργίες κλπ,  φρόντισε να λύσει  δια παντός στα καθημερινά της προβλήματα.
Διαθέτει  μονάδα  αμπαλάζ του μαρμάρου όμως  και δικά  της φορτηγά  που μεταφέρουν το τελικό  προϊόν στο λιμάνι της  Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Κονδύλης ανέφερε ότι η εταιρεία επιθυμεί  να εκδώσει  προνομιούχες  μετοχές  αλλά  αυτό δεν γίνεται αποδεκτό  από τις αρμόδιες Αρχές.
Η πρόθεση της  είναι να δίνει μέρισμα  κάθε χρόνο καθώς δεν πρόκειται  για μετοχή που θα δώσει γρήγορα  κέρδη  στους επενδυτές.  
Τόνισε ότι  στο μετοχολόγιο καταγράφονται 4.000 μικρομέτοχοι που παραμένουν  «ακίνητοι» από τη  χρυσή  εποχή  του 1999.  

Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης