Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Reuters: Η Ελλάδα «θυσιάζει» το 51% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ προκειμένου να υπάρξει συμφωνία

Reuters: Η Ελλάδα «θυσιάζει» το 51% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ προκειμένου να υπάρξει συμφωνία
Στόχος της κυβέρνησης, τονίζει Έλληνας αξιωματούχος, είναι η επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα απελευθερώσει τα 7,2 δισ. ευρώ
Το 51% των Οργανισμών Λιμένος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης (ΟΛΠ – ΟΛΘ) φαίνεται πως θυσιάζει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Reuters, κορυφαίος Έλληνας αξιωματούχος υποστηρίζει πως η κυβέρνηση εξετάζει την πώληση των πλειοψηφικών πακέτων των δύο μεγαλύτερων λιμανιών της Ελλάδας (Πειραιάς – Θεσσαλονίκη) ως δείγμα καλής θελήσεως απέναντι στους Ευρωπαίους.
Στόχος της κυβέρνησης, τονίζει ο αξιωματούχος, είναι η επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα απελευθερώσει τα 7,2 δισ. ευρώ.
«Η διαπραγματευτική ομάδα εμφανίζεται πρόθυμη να διαθέσει προς πώληση το 51% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ» αναφέρει η πηγή.
«Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία, είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε» καταλήγει ο Έλληνας αξιωματούχος.
Πάντως, έτερες κυβερνητικές πηγές εξακολουθούν να διαμηνύουν πως οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας παραμένουν ως έχουν.
Οι τελικές αποφάσεις βέβαια, αναμένεται να ληφθούν στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, όπου αναμένεται να εξεταστεί το εάν τελικά θα συμπεριληφθούν - ή όχι - οι πλειστηριασμοί στο πολυνομοσχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση, με στόχο την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας με τους δανειστές.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές καθιστούν σαφές πως η κυβέρνηση αποκλείει κάθε ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων, παραμένοντας πιστή στις κόκκινες γραμμές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης