Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές του ομίλου Viohalco μετά το πρόσφατο ράλι λόγω της συγχώνευσης με Σιδενόρ

Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές του ομίλου Viohalco μετά το πρόσφατο ράλι λόγω της συγχώνευσης με Σιδενόρ
Ισχυρή διόρθωση σημείωσαν σήμερα όλες οι μετοχές του ομίλου Viohalco μετά το πρόσφατο ράλι λόγω της συγχώνευσης της Σιδενόρ με τη μητρική
(upd 2) Σημαντικές πιέσεις δέχτηκαν σήμερα οι μετοχές του ομίλου Viohalco, του μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου της χώρας, με πολλές εισηγμένες και δεκάδες θυγατρικές.
Την περασμένη εβδομάδα σύσσωμες οι εισηγμένες θυγατρικές του ομίλου έκαναν σεβαστή άνοδο στο Χ.Α. απόρροια της εξ αντανακλάσεως κίνηση που έφερε η διαφορά στο arbitrage στη σχέση ανταλλαγής μεταξύ Viohalo και Σιδενόρ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σιδενόρ ενισχύεται σε ποσοστό 99,38% το τελευταίο 12ήμερο και +37,75% την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας σημαντικά τη «διαφορά» στη σχέση ανταλλαγής με τη Viohalco.
Σήμερα η Σιδενόρ διόρθωσε σε ποσοστό 4,86% κλείνοντας στα 0,92 ευρώ.
Η Χαλκόρ κέρδισε 18,10% στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας ενώ ενισχύθηκε σε ποσοστό 42% το τελευταίο 12ήμερο της αντίδρασης, πριν τη σημερινή συνεδρίση όπου έχασε 4,02% στα 0,3820 ευρώ.
Η Ελβάλ ενισχύθηκε κατά 10% το περασμένο 3ήμερο ενώ κερδίζει 23,81% το 12ήμερο της αντίδρασης, ενώ σήμερα έκλεισε με πτώση 5,38% στην τιμή των 1,23 ευρώ.
Ο τίτλος των Ελλ. Καλωδίων ενισχύθηκε κατά 22,32% το περασμένο 3ήμερο, κερδίζοντας 41% το 12ήμερο, ενώ σήμερα έκλεισε στα 0,7850 ευρώ απώλειες 6,99%.
Η Viohalco που μετά τις εύλογες πιέσεις είχε αντίδραση 10% το περασμένο τριήμερο, ενώ σήμερα έκλεισε με μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 7,42% στα 2,37 ευρώ.
Η απόφαση για συγχώνευση των Viohalco και Σιδενόρ, των δύο πιο… ισχυρών «σημάτων» του μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου της χώρας, έφερε αντανακλαστικό «ξύπνημα» και στις υπόλοιπες μετοχές του ομίλου πρόσφατα. Άλλωστε, ο όμιλος βρίσκεται σε γενικευμένη φάση αναδιοργάνωσης με πολλαπλές συγχωνεύσεις και γενικώς τακτοποιεί και νοικοκυρεύει τις συμμετοχές του, οι οποίες είναι δαιδαλώδεις.
Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής προσδιορίσθηκε σε 2,28 μετοχές της Σιδενόρ έναντι 1 μετοχής της Viohalco.
Η μετοχή της Viohalco βρίσκεται λοιπόν στα 2,37 ευρώ, οπότε, με τη σχέση ανταλλαγής στις 2,28 μετοχές, η Σιδενόρ έπρεπε να είναι πέριξ των 1,03 ευρώ τώρα! Όσο θα πέφτει η μετοχή της Viohalco, τόσο θα μειώνεται και η «ανάγκη» ανοδικής "προσαρμογής" της Σιδενόρ.

Πρώτη ενημέρωση 16:42 μ.μ. 11 Μαΐου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης