Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία η τοποθέτηση του Μπενίση στην ΕΥΔΑΠ - Ο προσωπικός φίλος του Τσίπρα και οι προκλήσεις

Στην τελική ευθεία η τοποθέτηση του Μπενίση στην ΕΥΔΑΠ - Ο προσωπικός φίλος του Τσίπρα και οι προκλήσεις
Ο κ. Μπενίσης θα αναλάβει τα ηνία μιας από τις πιο υγιείς εταιρίες του δημοσίου
Στην τελική ευθεία μπαίνει η αλλαγή διοίκηση της ΕΥΔΑΠ καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα επίκειται και η επίσημη ανακοίνωση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, Γιάννη Μπενίση.
Ο κ. Μπενίσης, προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι πτυχιούχος μαθηματικός με υποτροφία.
Ο κ. Μπενίσης είναι έντονα πολιτικοποιημένο άτομο καθώς υπήρξε μέλος της ΚΝΕ, είχε αντιδικτατορική δράση και συμμετείχε στην ίδρυση του ενιαίου Συνασπισμού, αλλά δεν θέλησε ποτέ να ασχοληθεί με την ενεργή πολιτική.
Ανθρωποι της αγοράς τονίζουν στο bankingnews ότι πρόκειται για έναν από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες της χώρας μας, με αξιόλογη παρουσία και δραστηριοποίηση στον κλάδο της εκπαίδευσης, των τροφίμων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Άλλωστε υπήρξε από τους πρώτους Έλληνες που ασχολήθηκαν με τα φωτοβολταϊκά.
Ο κ. Μπενίσης θα αναλάβει τα ηνία μιας από τις πιο υγιείς εταιρίες του δημοσίου, ενώ παράλληλα οι προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει είναι πολλές.
Σήμερα η ΕΥΔΑΠ, παρά την οικονομική συγκυρία, καταφέρνει να βελτιώνει εντυπωσιακά τα οικονομικά της μεγέθη. Για το σύνολο της χρήσης του 2014 κατάφερε να πετύχει βελτίωση της προ φόρων κερδοφορίας και των EBITDA της.
Ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 326,4 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 2,9% σε σχέση με το 2013, λόγο της εφαρμογής των νέων χαμηλών τιμολογίων για τους καταναλωτές. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 4,8% και διαμορφώθηκαν στα 87,6 εκατ. ευρώ έναντι 83,6 εκατ. ευρώ το 2013. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των 63,5 εκατ. ευρώ έναντι 61,3 εκατ. ευρώ το 2013, σημειώνοντας αύξηση 3,7%, ενώ τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 42 εκατ. ευρώ, έναντι 77,7 εκατ. ευρώ του 2013 τα οποία όμως δεν είναι συγκρίσιμα λόγω της θετικής επίδρασης από αναβαλλόμενη φορολογία κατά τη προηγούμενη χρήση.
Η ΕΥΔΑΠ όμως έχει πρόσφατα έσπασε τα όρια της Αττικής και καλείται να δραστηριοποιηθεί και σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής με εξαίρεση τα νησιά του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων. Αυτή η επέκταση συνεπάγεται υποχρέωση της ΕΥΔΑΠ για επενδύσεις μόνο εφόσον εξασφαλίζεται εύλογη απόδοση της επένδυσης και δυνατότητα χρηματοδότησης της εταιρείας με ίδια ή ιδιωτικά κεφάλαια για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της.
Ειδικότερα η ΕΥΔΑΠ θα υλοποιεί τις απαιτούμενες επενδύσεις συντήρησης ή ανάπτυξης των δημοτικών δικτύων βάσει όσων προβλέπουν οι συμβάσεις που θα υπογράφει με τους ΟΤΑ.
Στις εν λόγω συμβάσεις, που θα στηρίζονται σε συγκεκριμένους δείκτες απόδοσης, θα καθορίζεται και η τιμολογιακή πολιτική για τις περιοχές όπου η εταιρεία θα αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης