Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Wright της Eldorado Gold έβαλε τα γέλια όταν ρωτήθηκε από το bankingnews τι θα συμβούλευε έναν ξένο επενδυτή στην Ελλάδα

tags :
Ο Wright της Eldorado Gold έβαλε τα γέλια όταν ρωτήθηκε από το bankingnews τι θα συμβούλευε έναν ξένο επενδυτή στην Ελλάδα
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold  Paul N. Wright με  συνέντευξη  που παραχώρησε στους δημοσιογράφους έδωσε το δικό του στίγμα  για την ανοικτό  πόλεμο που έχει  ανοίξει  η κυβέρνηση με την καναδική  εταιρεία
Πολιτικά παιχνίδια εξουσίας παίζονται ανάμεσα  στον  υπουργό Περιβάλλοντος κ.  Παναγιώτη  Σκουρλέτη  και την Eldorado Gold,  έχοντας  ως ομήρους  1.100  εργαζόμενους. 
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold  Paul N. Wright με  συνέντευξη  που παραχώρησε στους δημοσιογράφους έδωσε το δικό του στίγμα  για την ανοικτό  πόλεμο που έχει  ανοίξει  η κυβέρνηση με την καναδική  εταιρεία. 
Ο Paul N. Wrifht , αναγνώρισε ότι η πολιτική  εισχώρησε στην επένδυση  με αποτέλεσμα να φέρει  όλα  αυτά τα προβλήματα που οδηγούν  στην αναστολή  λειτουργίας στις  Σκουριές και την  Ολυμπιάδα. 
Ο πρόεδρος και διευθύνων  σύμβουλος της  Eldorado  Gold  είπε ότι είχε μελετήσει σωστά την αρχική  επένδυση αλλά  τους διέφυγε ο πολιτικός κίνδυνος.
Γνωρίζαμε το ΣΥΡΙΖΑ  ως  αντιπολίτευση αλλά  δεν  πιστεύαμε ,ότι μια  μικρή  μειοψηφία  που αντιδρούσε θα έφθανε  μέχρι τα κυβερνητικά  κλιμάκια. 
 Ο Paul N. Wright  ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία δεν φεύγει από τη χώρα , παραμένουμε υπομονετικοί και ευελπιστούμε να βρούμε λύση. 
Ωστόσο κατέστησε σαφές ότι  δεν πρόκειται να έρθουν άλλα χρήματα  στην Ελλάδα αν δεν αποκατασταθεί  το πρόβλημα της αδειοδότησης. 
 Όμως ο  Paul N. Wright έβαλε τα γέλια όταν τέθηκε το ερώτημα από το bankingnews  τι θα συμβούλευε έναν επενδυτή  για να έρθει στην  Ελλάδα  καθώς η κυβέρνηση  δείχνει εχθρική στάση  έναντι στη  δική σας εταιρεία όπως   και  στον ΟΠΑΠ.
 Ένα ειρωνικό χαμόγελο βγήκε  από τα χείλη του και  πρόσθεσε τι να  απαντήσω , αναρωτήθηκε. 
Πρόσθεσε  ότι  Ελλάδα δεν είναι ότι το καλύτερο για επενδύσεις.
 Ανέφερε ότι η κατάσταση δυσκολεύει τις επενδύσεις, είναι  δύσκολο να κάνεις επιτυχία στην Ελλάδα. 
Τόνισε  ότι  εμείς είμαστε εδώ, ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο».
 Ο κ.  Paul N. Wright  διατύπωσε  την ανησυχία του σε ότι αφορά την επένδυση  από τη οποία  δεν βγαίνουν χρήματα  και  το χειρότερο είναι ότι  οι  ξένοι  επενδυτές  βλέπουν  ότι δεν μπορούν να  αποκομίσουν  κέρδη  από την  Ελλάδα. 
 
 Γιατί   δεν φεύγει   η Eldorado  Gold  από  την  Ελλάδα
 
Τα  πιθανά  αποθέματα  ποσότητας 8,8 εκατομμυρίων περίπου  ουγκιών   χρυσού  πλέον των σημαντικών  πόρων σε χαλκό  μόλυβδο , ψευδάργυρο και  άργυρο.  
Η επένδυση  της  Eldorado  Gold  ξεπερνά τα 700 εκατ. δολάρια  ΗΠΑ και  περιλαμβάνεται το ποσό των 120  εκατ. ευρώ ως φόροι στο ελληνικό  κράτος. 
 Ο πρόεδρος  και διευθύνων σύμβουλος  σε ερώτηση  αν ο καναδικός  όμιλος  επιχειρεί   να εκβιάσει  αποφάσεις  από την  κυβέρνηση,  υποστήριξε   ότι η αναστολή  της επένδυσης  στη  Χαλκιδική συνδέεται με την αρχική επένδυση  που μέχρι  σήμερα  δεν έχει  αποδώσει τα προσδοκώμενα.   
 Ο  πρόεδρος  και  διευθύνων σύμβουλος κ. ο  Paul N. Wright   θα  έχει συνάντηση  σήμερα  με τον πρόεδρο  της Νέας   Δημοκρατίας  κ.  Κυριάκο  Μητσοτάκη  και  με τον πρόεδρο  του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα. 
Αύριο  θα έχει συνάντηση  με τους πολιτικούς αρχηγούς  των κομμάτων  (  ΠΑΣΟΚ ,  Ένωση  Κεντρώων , και  του Ποταμιού).
Αύριο το μεσημέρι  συναντήσει τον υπουργό   Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη  Σκουρλέτη. 
Ο κ Paul N. Wright  , σε ερώτηση  αν   έχει  ζητήσει  συνάντηση  με τον πρωθυπουργό  Αλέξη  Τσίπρα  είπε  ότι  υπήρξε μία  προσπάθεια   αλλά  μέχρι τώρα  δεν έχει καρποφορήσει. 
 
Νίκος   Θεοδωρόπουλος   
ntheo@bankingnews.gr   
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης