Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το σήριαλ των αποβλήτων της ΦΑΓΕ στις ΗΠΑ, η νέα επένδυση και το προηγούμενο ναυάγιο των 40 εκατ. δολ.

tags :
Το σήριαλ των αποβλήτων της ΦΑΓΕ στις ΗΠΑ, η νέα επένδυση και το προηγούμενο ναυάγιο των 40 εκατ. δολ.
Η εταιρεία αναμένεται να μειώσει τα κόστη της διάθεσης των αποβλήτων της
Τον ορρό γάλακτος ή αλλιώς τυρόγαλο που παράγει το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Johnstown Industrial Park των ΗΠΑ και αποτελεί απόβλητο για τη γαλακτοβιομηχανία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί αμερικάνικη εταιρία, προκειμένου να παράγει οινόπνευμα για βιομηχανική χρήση και ζωοτροφές.
Το γεγονός αυτό αναμένεται να διευκολύνει τη ΦΑΓΕ η οποία μετά την αποτυχημένη προσπάθεια συνεργασίας για την ανάπτυξη μιας ανάλογης επένδυσης το 2013 βρέθηκε σε δύσκολη θέση σε ότι αφορά στο κόστος διαχείρισης των αποβλήτων της.
Η προηγούμενη επένδυση ύψους 40 εκατ. δολαρίων ήταν κοινή με την εταιρία Proliant αλλά δεν έγινε ποτέ και ναυάγησε στις αρχές της περυσινής χρονιάς με το επιχείρημα ότι δεν στάθηκε δυνατό να αγοραστεί η έκταση στην οποία θα ανεγειρόταν το εργοστάσιο επεξεργασίας των αποβλήτων.
Τώρα φέρεται πως η εταιρία New Age Renewable Energy Resources επιθυμεί να επενδύσει 12,5 εκατ. δολάρια για να χτίσει το εργοστάσιο που θα επεξεργάζεται τον ορρό γάλακτος δίπλα στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ και επιδοτείται με το ποσό των 2 εκατ. δολαρίων.
Η ΦΑΓΕ με την επένδυση αυτή αναμένεται να μειώσει τα κόστη της διάθεσης των αποβλήτων της τα οποία είναι αυξημένα καθώς δεν μπορεί να απορρίψει το υποπροϊόν το οποίο διαθέτει σε αγρότες οι οποίοι τα αξιοποιούν για διάφορες χρήσεις ακόμα και για λίπασμα.
Και αυτό συμβαίνει ειδικά μετά τον περασμένο Ιούλιο όπου διπλασίασε την παραγωγική της δυναμικότητα με επένδυση που πραγματοποίησε καθώς τα παραγόμενα απόβλητα δεν μπορούν να απορροφηθούν από τις εγκαταστάσεις αξιοποίησής τους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που ήδη υπάρχουν.
Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν τις ανάγκες για ρεύμα του εργοστασίου στο Johnstown.
Δεν έχει γίνει γνωστό αν στην επένδυση αυτή μετέχει η ΦΑΓΕ σε επίπεδο μετοχικού κεφαλαίου ή οι δύο πλευρές έχουν συνάψει εμπορική συνεργασία

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης