Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η αύξηση του MEGA που δεν έγινε αποκτά πλέον πολιτικο-οικονομική διάσταση με τον Στ. Ψυχάρη στο τιμόνι της εταιρείας

Η αύξηση του MEGA που δεν έγινε αποκτά πλέον πολιτικο-οικονομική διάσταση με τον Στ. Ψυχάρη στο τιμόνι της εταιρείας
Η ελληνική νομοθεσία  δεν προβλέπει παράταση στην προκειμένη περίπτωση  της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου
Αντιμέτωποι με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται πλέον η διοίκηση της Τηλέτυπος, η οποία παραβίασε την νομοθεσία όπως και το ενημερωτικό δελτίο της Αύξησης Μετοχικού  Κεφαλαίου.
Η διοίκηση χθες είχε μια μόνο υποχρέωση την οποία δεν τήρησε, καθώς δεν εξέδωσε ανακοίνωση για το τελικό ποσοστό κάλυψης  της αύξησης που προήλθε από την άσκηση των δικαιωμάτων και την ύπαρξη του τρόπου διάθεσης των τυχόν αδιάθετων μετοχών.
Αντίθετα η διοίκηση της Τηλέτυπος με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο ανέβαλε  την συζήτηση  του θέματος για την επόμενη συνεδρίαση του έως την  Παρασκευή  11 Μαρτίου  2016.
Η ανακοίνωση έχει  ως εξής: «Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο στην προγραμματισμένη συνεδρίασή του της 07.03.2016 με θέμα την πιστοποίηση καταβολής ποσού της από 26.05.2015 αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσόν έως 15.118.950 ευρώ, ανέβαλε την συζήτηση του θέματος για επόμενη συνεδρίασή του έως την 11.3.2016.»
Η διαδικασία που επέλεξε το διοικητικό συμβούλιο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σύμφωνα  με το ενημερωτικό  δελτίο την Τετάρτη 10  Μαρτίου  η ΕΧΑΕ θα  έδινε έγκριση  εισαγωγής των νέων μετοχών στο Η.Δ.Τ. και θα προσδιορίζονταν την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων  μετοχών.
Για την Τρίτη 15 Μαρτίου  είχε προγραμματισθεί  η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών. Η στάση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας είναι προφανές ότι υπαγορεύτηκε από τους μετόχους, οι οποίοι αγνόησαν επιδεικτικά τη νομοθεσία. Πρόεδρος  του διοικητικού συμβουλίου είναι κ. Σταύρος Ψυχάρης και διευθύνων σύμβουλος ο  κ. Νικόλαος Πεφάνης.
Να σημειωθεί  ότι ο κ. Γεώργιος  Μπόμπολας και  ο Φώτης  Μπόμπολας συμμετέχουν  στο δ.σ. ως μη  εκτελεστικά  μέλη.
Η παρουσία του κ.  Σταύρου Ψυχάρη στη θέση του προέδρου  της εταιρείας δίνει άλλη διάσταση  στο θέμα, λέει άνθρωπος που ξέρει τόσο το πολιτικό  όσο και το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας.
Αυτό που βγήκε αβίαστα από τα χείλη του  ανθρώπου που γνωρίζει, ήταν ότι ο  κ. Σταύρος  Ψυχάρης θεωρεί  σχεδόν βέβαιο ότι οι επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις  θα «σαρώσουν» στο πέρασμά του το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και μπορεί  την ίδια την κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος αναφέρει  ότι η γάτα των Ιμαλάϊων  δεν προέκυψε ξαφνικά στο προσκήνιο και όλοι γνωρίζουν ότι βγήκε από το συγκρότημα του ΔΟΛ.
Πιο.. ψύχραιμες  φωνές που στέκονται μόνο στην άρνηση των  μετόχων να  καλύψουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θεωρούν  ότι  το
MEGA θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ελληνική νομοθεσία  δεν προβλέπει παράταση στην προκειμένη περίπτωση  της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Στο ενδεχόμενο  να κατατεθούν στις τράπεζες  τα 15,1 εκατ.  ευρώ όπως ήταν ο αρχικός όρος των τραπεζών για να ρυθμιστεί το ομολογιακό δάνειο αυτό δεν ακυρώνει την υποχρέωση της εταιρείας να καλύψει τα αρνητικά  ίδια  κεφάλαια που ανέρχονται στα 5,8  εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί  ότι στα τέλη Μαρτίου η Τηλέτυπος θα πρέπει δώσει στη δημοσιότητα τα ετήσια  οικονομικά της αποτελέσματα.
Το ενδιαφέρον των εποπτικών Αρχών  θα στραφεί  στην έκθεση  της ελεγκτικής εταιρείας  ΟΡΚΩΤΟΊ ΕΛΕΓΚΤΕΣ  ΜΟΥΡ ΣΤΗΒΕΝΣ Α.Ε η οποία θα κληθεί  να εκφράσει θετική ή αρνητική γνώμη για τα οικονομικά μεγέθη  της εταιρείας.
Ωστόσο  με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των τραπεζών οι  οποίες θα λάβουν και επίσημη ενημέρωση ότι η αύξηση μετοχικού  κεφαλαίου των 15,1  εκατ. ευρώ δεν  καλύφθηκε.
Η επόμενη  κίνηση τους είναι  να τραβήξουν το… χαλί από το Μεγάλο Κανάλι, καθώς δεν τηρήθηκαν οι  όροι της συμφωνίας από τους βασικούς μετόχους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης