Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκλεινε τα μάτια σε διακίνηση πλαστογραφημένων επιταγών μέσω Guardian

Όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκλεινε τα μάτια σε διακίνηση πλαστογραφημένων επιταγών μέσω Guardian
Από στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχει διαδρομή χρήματος χωρίς ο άμεσα ενδιαφερόμενος να έχει ιδέα, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν φαίνεται να απασχολεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Μπορεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έχουν υποβληθεί καταγγελίες για στοιχεία που δεν έλαβε υπό όψιν της στην υπόθεση Alapis-Τράπεζα Αττικής-Proton-Guardian, όπου επέβαλε πρόστιμο στη Guardian μόνο για χειραγώγηση, αλλά αυτά μάλλον δεν θα τα θεώρησε επαρκή.
Μεταξύ αυτών και η υπόθεση πλαστογραφημένης τραπεζικής επιταγής της Proton με ημερομηνία έκδοσης 20/06/2011 ύψους 500.000 Ευρώ.
Η επιταγή αυτή εκδίδεται από την Gerolymatos Cosmetics με αίτηση που υποβάλει ένας απλός εισπράκτορας της Alapis o κ. Δη. Βα. επ’ ονόματι του επιχειρηματία Κ. Μπ.
Η επιταγή φέρεται να οπισθογραφείται από τον ίδιο τον κάτοχό της και να κατατίθεται στην Guardian και να μοιράζεται σε διάφορους χρηματιστηριακούς κωδικούς οι οποίοι είχαν κοινό επενδυτικό «σκοπό» την μετοχή της Alapis.
Ωστόσο ο γραφολογικός έλεγχος που παρήγγειλε ο επιχειρηματίας κ. Κ. Μπ. επ’ ονόματι του οποίου είχε εκδοθεί η επιταγή αποκαλύπτει ότι ουδέποτε την είχε οπισθογραφήσει ο ίδιος.
Ποιος την είχε οπισθογραφήσει;
Και αυτό το βρίσκει ο γραφολογικός έλεγχος που έχει στην κατοχή του το bankingnews.
Πρόκειται για το μέλος του ΔΣ της Guardian Χρηματιστηριακή Βα. Σω.
Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι υπάρχει διαδρομή χρήματος χωρίς ο άμεσα ενδιαφερόμενος να έχει ιδέα αλλά το χειρότερο είναι ότι όλο αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία προφανώς πρέπει να είναι ικανοποιημένη για το τυπικό πρόστιμο που επεβλήθη στη Guardian.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης