Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τιτάν: Μεταξύ 15-25% θα διαθέσει για το IPΟ της Titan America – Στόχος αρχές του 2025 η έναρξη διαπραγμάτευσης

Τιτάν: Μεταξύ 15-25% θα διαθέσει για το IPΟ της Titan America – Στόχος αρχές του 2025 η έναρξη διαπραγμάτευσης
Συνεχίζει να επενδύει στις ΗΠΑ καθώς θεωρεί πως οι προοπτικές τα επόμενα χρόνια θα βελτιωθούν σημαντικά
Σχετικά Άρθρα
Αρκετά προσεκτική και κατά συνέπεια φειδωλή στις δηλώσεις της ήταν η διοίκηση της Τιτάν αναφορικά με την εισαγωγή της θυγατρικής στις ΗΠΑ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης που ανακοινώθηκε χθες το πρωί.
Και αυτό γιατί η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν επιτρέπει τη διαρροή πληροφοριών μέχρι να προχωρήσει ο φάκελος για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο.
Ο Μιχάλης Κολακίδης, οικονομικός διευθυντής του ομίλου ανέφερε στη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, πως «η Επ.Κεφαλαιαγοράς δε μας επιτρέπει να πούμε πολλές λεπτομέρειες.
Θα δώσουμε ένα μικρό ποσοστό στη δημόσια εγγραφή, αλλά θα πάρει αρκετούς μήνες η διαδικασία με τους συμβούλους και τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε, όπως να αποτυπώσουμε τα μεγέθη των τριών τελευταίων ετών πιο αναλυτικά.
Ο στόχος είναι να καταθέσουμε την αίτηση μετά το καλοκαίρι και η προσδοκία είναι να ξεκινήσει στις αρχές του 2025 η διαπραγμάτευση».
Ξεκαθάρισε πάντως πως η Titan USA θα παραμείνει θυγατρική και θα δοθεί μόνο ένα μικρό ποσοστό, άρα θα συνεχίσει να ενοποιείται πλήρως από τον όμιλο.
Απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή για πιο συγκεκριμένο ποσοστό διάθεσης, είπε πως συνήθως οι εταιρείες δίνουν 15-25% και μέσα σε αυτό το εύρος θα είναι η διάθεση, αλλά εξαρτάται και από τις συνθήκες που θα επικρατούν τότε.
Αργότερα μέσα στο χρόνο θα μπορούσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα κεφάλαια που θα αντλήσει και σε τι επενδύσεις θα κατευθυνθούν είπε η διοίκηση απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή, γιατί αποφάσισε η διοίκηση εισαγωγή αφού η μόχλευση είναι χαμηλή.
Θα υπάρξει επίσης νέα μέρα επενδυτών και θέληση είναι να γίνει όταν θα υπάρξει πρόοδος με την διαδικασία εισαγωγής και θα μπορεί να πει περισσότερα καθώς τώρα δεν επιτρέπεται.
Με κάθε ευκαιρία η διοίκηση της Τιτάν επαναλάμβανε την αισιοδοξία της για την πορεία της θυγατρικής στα επόμενα χρόνια λόγω των έργων υποδομής που αναμένονται και παρά το γεγονός πως η αγορά κατοικίας δείχνει μία υποχώρηση.
Έτσι συνεχίζει να επενδύει και φέτος o όμιλος θα έχει επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ με το 60% να κατευθύνεται στις ΗΠΑ, κάτι που δείχνει όπως είπε η διοίκηση ότι έχει πιστέψει στη δυναμική της αγοράς και στις προοπτικές που έχει και αναμένεται να βελτιωθούν τα επόμενα δύο χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχει συνολικές επενδύσεις στις ΗΠΑ πάνω από 350 εκατ. ευρώ. 
«Προκειμένου να στηρίξουμε την ανάπτυξη πήραμε την απόφαση να εισάγουμε την Τιτάν USA στην αγορά της Αμερικής».
Ο καθαρός δανεισμός στις Titan USA είναι 400 εκατ. δολάρια.
Αναφορικά με την πορεία των αποτελεσμάτων, το πρώτο τρίμηνο έδειξε ανάπτυξη η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και με καλύτερο ρυθμό το δεύτερο τρίμηνο.
Ο Βασίλης Ζαρκαλής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής θυγατρικής είπε πως τα νέα από την Αμερική είναι εξαιρετικά και πως η οικονομία είναι ισχυρή και παρά τις ανησυχίες για απότομη προσγείωση, είδαμε μόνο μία επιβράδυνση.
Συνολικά όπου δραστηριοποιείται η θυγατρική έχει εξαιρετική πορεία η οικονομία.
Περιμένει επίσης δυνατό δεύτερο εξάμηνο, λόγω επενδύσεων σε υποδομές, αν και υπάρχει μία υποχώρηση στις κατοικίες.
Συνολικά όμως οι προοπτικές είναι καλές για το σύνολο του έτους και η τιμές παραμένουν καλές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης