Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το παρασκήνιο του ναυαγίου στο Μega - Μικρή πίστωση χρόνου από τις τράπεζες, η νέα αμκ 25 εκ και ο ρόλος Βαρδινογιάννη

tags :
Το παρασκήνιο του ναυαγίου στο Μega - Μικρή πίστωση χρόνου από τις τράπεζες, η νέα αμκ 25 εκ και ο ρόλος Βαρδινογιάννη
Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν προβληματισμό στις τράπεζες οι οποίες θα δώσουν μικρή πίστωση χρόνου έως την ΓΣ στις 4 Απριλίου
Κρίσιμη συνάντηση με τις τράπεζες έχουν αύριο 11 Μαρτίου του 2016 στελέχη του Mega προκειμένου να λάβουν πίστωση χρόνου και να μην κινηθούν διαδικασίες σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού ενώ την ίδια στιγμή προγραμματίζεται νέα Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει εκ νέου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτή την φορά της τάξεως των 25 εκ ευρώ για την 4η Απριλίου.
Ωστόσο το κλίμα έχει βαρύνει επικίνδυνα μετά το  Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας στις 9/3 που πιστοποίησε το ναυάγιο στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και τα «παιγνίδια» εξουσίας που παίζονται μεταξύ των μετόχων του σταθμού.
Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να πιστοποιηθεί το … ναυάγιο καθώς η πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη έκανε στροφή 180 μοιρών και δήλωσε ότι δεν έχει πλέον σκοπό να βάλει ούτε 1 ευρώ ενώ στο ΔΣ της περασμένης Δευτέρας δήλωνε ότι θα τοποθετήσει 10 εκ ευρώ και ζητούσε να έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας.
Η απόλυτη άρνηση Βαρδινογιάννη αιφνιδίασε τις υπόλοιπες πλευρές του ΔΣ αλλά και αποτέλεσε καταλύτη για το ναυάγιο καθώς τα 5 εκ ευρώ που επιθυμούσαν να επενδύσει η πλευρά Μπόμπολα-Μάρη δεν έλυναν το χρηματοδοτικό πρόβλημα του καναλιού και άρα ήταν άνευ αντικειμένου.
Βέβαια η στάση Βαρδινογιάννη δεν ήταν άσχετη με τις απατήσεις της πλευράς Μπόμπολα να βάλει μόλις 2,5 εκ ευρώ να συνεργαστεί με τον κ. Μάρη του news247 ο οποίος θα έβαζε άλλα 2,5 εκ ευρώ και να διορίζει αυτός το Διευθύνοντα Σύμβουλο ενώ ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα τοποθετούσε 10 εκ ευρώ χωρίς να ελέγχει τη διοίκηση.
Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν προβληματισμό στις τράπεζες οι οποίες δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τη στάση την οποία θα κρατήσουν.
Ωστόσο θεωρείται ότι θα δώσουν πίστωση χρόνου καθώς προωθείται η ιδέα νέας αύξησης κεφαλαίου μεγαλύτερης των 15 εκ ευρώ.
Την αύξηση επιθυμεί σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές να καλύψει η πλευρά Βαρδινογιάννη παρ ότι στο ΔΣ ισχυρίστηκε ότι υπαναχωρεί διότι δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το οικονομικό κλίμα το προσεχές διάστημα και τι θα επικρατήσει σχετικά με τις άδειες των καναλιών.
Μια αύξηση μεγαλύτερη των 15 εκ ευρώ είναι προφανές ότι θα δώσει τον πλήρη έλεγχο του καναλιού στον όμιλο Βαρδινογιάννη ο οποίος άλλωστε διατηρεί καλές σχέσεις και με την κυβέρνηση.
Ο όμιλος Μπόμπολα φέρεται να έχει οροφή τα 5 εκ ευρώ από κοινού με τον κ. Μάρη με τον οποίο έχουν κοινές στοιχηματικές επιχειρήσεις αλλά το ποσό αυτό δεν αρκεί σε μια αύξηση των 25 εκ ευρώ για να έχουν έστω και τον έλεγχο μέσω μειοψηφίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αργά χθες το απόγευμα κυκλοφόρησαν φήμες ότι εκδηλώθηκε πρόθεση να καλύψει 25 εκ ευρώ στην αύξηση του Mega o Βαγγέλης Μαρινάκης . Ωστόσο πηγές των μετόχων του Mega αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι υπάρχει χρόνος για να ολοκληρωθεί η νέα αύξηση καθώς έχουν εξασφαλιστεί χρήματα ώστε στο τέλος Μαρτίου να πληρωθεί κανονικά το προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού αλλά και οι φόροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης