Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σωληνουργεία Κορίνθου: Απόσχιση κλάδου και εισφορά του στη θυγατρική Ε.ΒΙ.ΚΕ με στόχο την ανάληψη μεγάλων έργων

Σωληνουργεία Κορίνθου: Απόσχιση κλάδου και εισφορά του στη θυγατρική Ε.ΒΙ.ΚΕ με στόχο την ανάληψη μεγάλων έργων
Ο αποσχιζόμενος κλάδος της Σωληνουργεία Κορίνθου συνιστούσε το 30% των ενοποιημένων πωλήσεων του ομίλου το 2015
Tην έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του βιομηχανικού και εμπορικού κλάδου κατασκευής σωλήνων και κοίλων δοκών της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου και την απορρόφησή του από την 100% θυγατρική της μη εισηγμένη Ε.ΒΙ.ΚΕ (Επενδυτικές Βιομηχανικές και Εμπορικές Μετάλλων, Κτηματικές και Κατασκευαστικές Επιχειρήσεις) Α.Ε., αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών.
Όπως ανακοίνωσαν, η απόσχιση και απορρόφηση του κλάδου θα πραγματοποιηθεί με βάση τις διατάξεις του Ν. 4172/2013, με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 31η Δεκεμβρίου 2015.
Ο λόγος για τον οποίο κρίθηκε αναγκαία η εσωτερική, αυτή, αναδιάρθρωση είναι ότι «θα διευκολύνει την ανάληψη μεγάλων διεθνών έργων, τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών και τη χρηματοδότηση του παραγωγικού κλάδου των σωλήνων», εντασσόμενη σ' έναν γενικότερο σχεδιασμό για την αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.
Επειδή ο κύκλος εργασιών του αποσχιζόμενου κλάδου αντιπροσωπεύει μερίδιο μεγαλύτερο του 30% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της Σωληνουργεία Κορίνθου κατά την τελευταία οικονομική χρήση 2015, θα ακολουθήσει η έκδοση σχετικού πληροφοριακού σημειώματος, σύμφωνα με τον κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αξιών.
Τα ενοποιημένα μεγέθη του ομίλου Σωληνουργεία Κορίνθου δεν θα επηρεαστούν, βεβαίως.
Η ολοκλήρωση της απόσχισης του κλάδου τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της απόσχισης και απορρόφησης αυτού από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο εταιρειών, αλλά και της σχετικής έγκρισης του υπουργείου Οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης