Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αδιέξοδο βλέπουν στο Mega οι τράπεζες - Mελετούν και πωλήσεις των 140 εκ. δανείων - Ανησυχούν για τα collaterals του ΔΟΛ

tags :
Αδιέξοδο βλέπουν στο Mega οι τράπεζες - Mελετούν και πωλήσεις των 140 εκ. δανείων - Ανησυχούν για τα collaterals του ΔΟΛ
Η βασική ανησυχία δεν είναι μόνο το Mega που οι τράπεζες έχουν χορηγήσει 140 εκατ αλλά και τα δάνεια του ΔΟΛ που έχουν εγγύηση το Mega
"Δεν βλέπουμε φως στο Mega Channel, ήδη επεξεργαζόμαστε σχέδιο έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνει σενάριο απώλειας των 140 εκατ δανείων που έχουμε χορηγήσει " αναφέρει κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης στο bankingnews.gr.
"Δεν είμαστε αισιόδοξοι, καθώς από τις επαφές που έχουμε πραγματοποιήσει με τους βασικούς μετόχους δεν φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου και όπως όλα δείχνουν αν δεν συμβεί κάτι θεαματικό...τότε το Mega Channel θα κλείσει.
Η βασική ανησυχία δεν είναι μόνο το Mega που οι τράπεζες έχουν χορηγήσει 140 εκατ αλλά και τα δάνεια του ΔΟΛ που έχουν εγγύηση το Mega".
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τράπεζες ήδη μελετούν τρόπους για το πως θα διαχειριστούν την ζημία από τα 140 εκατ δάνεια του Mega και μεταξύ των σχεδίων περιλαμβάνονται πωλήσεις σε τρίτους...
Σε ερώτηση που έθεσε το bankingnews.gr για το αν υπάρχει πιθανότητα διάσωσης του Mega και των εργαζομένων, ο κορυφαίος τραπεζίτης δήλωσε απαισιόδοξος.
Οι βασικοί μέτοχοι φέρουν μεγάλη ευθύνη αν κλείσει το Mega δήλωσε ο κορυφαίος τραπεζίτης.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το BankingNews: 

Αδιέξοδο στο Mega βλέπουν οι τράπεζες - Μελετούν πώληση των 140 εκ ευρώ δανείων του καναλιού

Σε απόλυτο αδιέξοδο φαίνεται να οδηγείται το Mega καθώς οι μέτοχοι αδυνατούν να συμφωνήσουν στη χρηματοδότηση του καναλιού και η υπομονή των τραπεζών εξαντλείται.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το επιχειρηματικό σχέδιο που κατέθεσε η ομάδα επενδυτών υπό τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο περιλαμβάνει πλήθος υποθέσεων που θεωρείται πολύ δύσκολο να εκπληρωθούν.
Μεταξύ των προϋποθέσεων είναι να συμμετέχουν όλοι οι παλιοί μέτοχοι στην αύξηση προκειμένου ο όμιλος Μπερλουσκόνι (Mondadori) που μετέχει στην ομάδα επενδυτών να τοποθετήσει κεφάλαια.
Επίσης να γίνει νέα συμφωνία με τη Sony ώστε να περιοριστούν οι ετήσιες απώλειες του καναλιού που ανέρχονται σε 5 εκ ευρώ αλλά και να αποπληρωθεί ένα κομμάτι οφειλών στην Άνωση άμεσα και τα υπόλοιπα εντός πενταετίας πράγμα που δεν δέχεται η πλευρά Μπόμπολα.
Την ίδια στιγμή η πλευρά Ψυχάρη δηλώνει ότι δεν μετέχει στην αύξηση ενώ η οικογένεια Βαρδινογιάννη δείχνει να μην επείγεται καθώς ελέγχει το Star και η πλευρά Μπόμπολα  θεωρεί ότι είναι υψηλό κόστος διάσωσης του καναλιού.
Όλοι οι παλαιοί μέτοχοι ταυτόχρονα δεν βάζουν χρήματα για την αύξηση ενώ την ίδια στιγμή οι τράπεζες αν δεν συμβεί αυτό δεν τους δίνουν ενημερότητα για να συμμετέχουν στη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας.
Ουσιαστικά δηλαδή δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που δεν οδηγεί πουθενά.
Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην περιμένουν άλλο τους μετόχους του Mega και να προχωρήσουν σε πώληση των δανείων του καναλιού ύψους 140 εκ ευρώ σε distress funds.
Κάτι τέτοιο είναι προφανές ότι θα οδηγούσε σε κατάρρευση το Mega υπό την υπάρχουσα μορφή του και η μόνη περίπτωση διάσωσης είναι η μεταβίβαση από τα distress funds σε νέους μετόχους ή διεκδίκηση της άδειας από τα distress funds και η μεταπώληση στη συνέχεια του καναλιού.
Η κατάρρευση του Μεγάλου Καναλιού αναμένεται να έχει ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις στο ΔΟΛ λόγω των collaterals που υπάρχουν ενώ οι όμιλοι Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα φαίνεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υποστούν σημαντικές οικονομικές πιέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης