Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οργανωμένο σχέδιο - Οι μεγαλομέτοχοι κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία του Mega και οι μνηστήρες

tags :
Οργανωμένο σχέδιο - Οι μεγαλομέτοχοι κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία του Mega και οι μνηστήρες
Τα περίεργα φαινόμενα στο Μεγάλο Κανάλι και οι κινήσεις στο παρασκήνιο
Το ρευστό τοπίο που συνεχίζει να διαμορφώνεται γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες καθιστά το mega ως πολύφερνη νύφη λόγω της ταινιοθήκης αλλά την ίδια στιγμή στον τηλεοπτικό σταθμό παρατηρούνται γεγονότα που προκαλούν ερωτηματικά για τις προθέσεις των βασικών μετόχων.
Ειδικότερα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι βασικοί μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού χρηματοδοτούν οι ίδιοι καθημερινές ανάγκες του καναλιού όπως η πληρωμή των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) ώστε το κανάλι να μπορεί να συνεχίσει να εκπέμπει.
Την ίδια στιγμή όμως εταιρίες των βασικών μετόχων προς τις οποίες έχει οφειλές ο τηλεοπτικός σταθμός προχωρούν τις διαδικασίες κατασχέσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι προ ολίγων ημερών στο κανάλι κοινοποιήθηκε κατάσχεση εταιρίας βασικού μετόχου για ποσό της τάξεως του 1 εκ ευρώ.
Η κατάσχεση αυτή στοχεύει στην ταινιοθήκη του τηλεοπτικού σταθμού και συγκεκριμένα στο κομμάτι που δεν έχει ενεχυριαστεί από τις τράπεζες και αφορά στις παραγωγές που έχει αποκτήσει η Τηλέτυπος μετά το 2011.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η κατάσχεση αναμένεται να έχει ως συνέπεια την απώλεια των δικαιωμάτων σε δημοφιλείς σειρές που «παίζονται» ως επαναλήψεις από τον τηλεοπτικό σταθμό στην παρούσα περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mega λόγω της αξίας της ταινιοθήκης του έχει αποτελέσει πόλο έλξης ιδιοκτητών ΜΜΕ τα οποία δεν δραστηριοποιούνται στην αγορά και ετοιμάζονται να εκπέμψουν όταν τους δοθεί η δυνατότητα.
Από την άλλη πλευρά παλαιοί μέτοχοι του καναλιού δείχνουν να ενδιαφέρονται για την εκ νέου ενεργοποίηση του τηλεοπτικού σταθμού.
Μάλιστα ένας εξ αυτών όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές συζητά εκ νέου την πώληση άλλου σταθμού που ελέγχει σε ενδιαφερόμενο εξετάζοντας το ενδεχόμενο να καλύψει αύξηση κεφαλαίου της Τηλέτυπος ύψους 15 εκ Ευρώ ποσό με το οποίο οι τράπεζες θεωρούν ότι μπορεί εκ νέου να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία ο τηλεοπτικός σταθμός.
Βέβαια η επαναφορά σε ομαλή λειτουργία αποτελεί μια πολύ δύσκολη εξίσωση με δεδομένο ότι το Mega επί πολλούς μήνες παραμένει αδρανές δημοσιογραφικά.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης