Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιοι συζητούν να «ξανανοίξει» το Mega... Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας

Ποιοι συζητούν να «ξανανοίξει» το Mega... Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας
Ο ορίζοντας του Ιανουαρίου, ο φόβος του ΕΣΡ και ο παράγοντας Ψυχάρης
Το διαφαινόμενο οικονομικό αδιέξοδο του ομίλου ΔΟΛ επιταχύνει τις εξελίξεις στο Mega όπου σύμφωνα με πληροφορίες οι πλευρές Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα εμφανίζονται πλέον διατεθειμένοι να ενισχύσουν κεφαλαιακά τον τηλεοπτικό σταθμό και συζητούν το πλαίσιο που αυτό που μπορεί να συμβεί.
Μάλιστα οι όποιες κινήσεις αναμένεται να γίνουν στις αρχές Ιανουαρίου δεδομένου ότι το γεγονός πως το Mega έχει πάψει να μεταδίδει δελτία ειδήσεων μπορεί να προκαλέσει ανά πάσα στιγμή την παρέμβαση του ΕΣΡ καθώς δεν πληρούνται οι όροι για τους οποίους ο τηλεοπτικός σταθμός είχε λάβει άδεια κατά το παρελθόν.

Οι τράπεζες από την πλευρά τους αναμένεται να απελευθερώσουν σήμερα τα τιμολόγια των 2 εκ Ευρώ που είχαν υποσχεθεί καθώς η έγκριση έχει ήδη δοθεί από όλες και χθες εξετάζονταν οι τελευταίες λεπτομέρειες νομικής φύσεως. Ταυτόχρονα δηλώνουν ικανοποιημένες από τα 2 εκ Ευρώ που τοποθέτησαν στην εταιρία προκειμένου να εξοφληθούν οφειλές δύο μηνών προς τους εργαζόμενους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «μετάθεση» των κινήσεων στο Mega από τους βασικούς μετόχους για τις αρχές Ιανουαρίου δεν είναι άσχετη με τις εξελίξεις στο ΔΟΛ και τις πλέον δύσκολες σχέσεις μεταξύ του ομίλου Ψυχάρη και του ομίλου Μπόμπολα. Οι δύο πλευρές ήδη έχουν έλθει σε αντιπαράθεση για τις οφειλές του ΔΟΛ προς την κοινή τους εταιρία την Ίριδα.
Έτσι η πλευρά Μπόμπολα αναμένει τι μέλει γενέσθαι με την επιβίωση του ΔΟΛ ώστε να κινηθεί περισσότερο ελεύθερα σε σχέση με το Mega του οποίου οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες έχουν μειωθεί αισθητά τους τελευταίους από τη δέσμευση των εσόδων στην οποία προχώρησαν οι τράπεζες. Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι πλέον το Mega μπορεί να καταστεί βιώσιμο με ποσό κατώτερο των 15 εκ Ευρώ και δηλώνουν έκπληκτοι για τις επιδόσεις της εταιρίας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο σταθμός.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης