Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο στρατηγικός της ΑΝΕΚ και η επερχόμενη ήττα των Μινωικών στην προσπάθεια ελέγχου της Hellenic Seaways

Ο στρατηγικός της ΑΝΕΚ και η επερχόμενη ήττα των Μινωικών στην προσπάθεια ελέγχου της Hellenic Seaways
Η περικύκλωση του ιταλικού ομίλου και ο ρόλος Attica-Fortress
Η κίνηση της ΑΝΕΚ να προχωρήσει σε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 22 εκ ευρώ έρχεται να προκαλέσει αναταράξεις στον κλάδο της ακτοπλοΐας δεδομένου ότι τρέχει παράλληλα η διαδικασία πώλησης του 40,4% της Hellenic Seaways την οποία ανεπιτυχώς έχουν προσπαθήσει να ελέγξουν οι Μινωικές του ιταλικού ομίλου Grimaldi.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου και μάλιστα με κατάργηση του δικαιώματος συμμετοχής των παλαιών μετόχων ουσιαστικά υποδεικνύει την έλευση στρατηγικού επενδυτή στην ΑΝΕΚ γεγονός που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και στην HSW που ναι μεν οι Μινωικές κατέχουν ποσοστό 48,6% αλλά δεν έχουν τον διοικητικό έλεγχο λόγω της συνεργασίας της Πειραιώς με άλλους μετόχους που ελέγχουν από κοινού ποσοστό πάνω από 50%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία πώλησης του 40,4% της HSW από την Τράπεζα Πειραιώς που βρίσκεται σε εξέλιξη και την οποία διενεργεί η Lazard βρίσκεται στο στάδιο της υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών και μεταξύ των ενδιαφερομένων πλην του ομίλου Grimaldi είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Attica αλλά και το Fortress το οποίο έχει συμφέρον τόσο στην Attica όσο και στη MIG.
Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι οι πιθανότητες να περάσει ο έλεγχος της HSW στις Μινωικές έχουν μειωθεί αισθητά ειδικά μάλιστα όταν εμφανίζονται ισχυροί παίκτες οι οποίοι έχουν σχέση με την ΑΝΕΚ.
Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της HSW τηρεί επιθετική στάση έναντι του ομίλου Γκριμάλντι ενώ έχει αποκρούσει την προσπάθεια των Μινωικών να επιβάλλουν αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρίας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης