Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΒΙΚΕΝ: Ανησυχία για το μέλλον της ΔΕΗ, τις πωλήσεις μονάδων και τις τιμές ενέργειας

ΕΒΙΚΕΝ: Ανησυχία για το μέλλον της ΔΕΗ, τις πωλήσεις μονάδων και τις τιμές ενέργειας
Όπως σημειώνει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να είναι έτοιμη να εγκρίνει έναν τέτοιο αυτοτελή μηχανισμό...
Ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο προωθούνται οι δομικές αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εκφράζει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).
Όπως σημειώνει, η ανεξέλεγκτη εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ θα οδηγήσει στη διαμόρφωση ολιγοπωλιακών καταστάσεων και αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για τις επιχειρήσεις.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα (3/5) η διοίκηση της ΕΒΙΚΕΝ, επανέλαβε το αίτημά της για την επέκταση για μία τριετία μετά τον Νοέμβριο του 2017 του μηχανισμού της διακοψιμότητας.
Όπως σημειώνει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να είναι έτοιμη να εγκρίνει έναν τέτοιο αυτοτελή μηχανισμό, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβληθεί σχετικό αίτημα από το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σε ό, τι αφορά στο μέλλον της ΔΕΗ, η ηγεσία της ΕΒΙΚΕΝ εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον της επιχείρησης και ζήτησε να δοθεί τέλος στην επικίνδυνη αβεβαιότητα σε σχέση με τα οικονομικά της, αλλά και με τη μορφή που θα έχει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μετά την πώληση λιγνιτικών μονάδων.
Ζητά δε, η Πολιτεία να καθορίσει άμεσα ένα μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό, που θα προβλέπει ποιο θα είναι το μείγμα παραγωγής και μέσω αυτού θα μπορούν να γνωρίζουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να επενδύσουν.
Επίσης ο ΕΒΙΚΕΝ θεωρεί ότι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις που απεικονίζονται στην χρέωση προμηθευτή θα πλήξουν το ενεργειακό κόστος με το οποίο επιβαρύνεται.
Αντίθετα θα έπρεπε να είχαν επιβαρύνει το ΕΤΜΕΑΡ, δηλαδή τον λογαριασμό που αποτελεί μέρος των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Είναι προφανές ότι ο ΕΒΙΚΕΝ εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιεί για μια ακόμα φορά τις ανανεώσιμες πηγές που καλύπτονται από τις χρεώσεις προμηθευτή.
Παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Κουκλέλης ( Βιοχάλκο), εκπρόσωποι των τσιμεντοβιομηχανιών και άλλοι.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης