Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα νέα παρατράγουδα με την προσωρινή Επίτροπο στην ΑΕΠΙ

tags :
Τα νέα παρατράγουδα με την προσωρινή Επίτροπο στην ΑΕΠΙ
Η ολιγωρία Κονιόρδου, το λουκέτο και οι αυθαίρετες χρεώσεις με την άδεια της Επιτρόπου
Συνεχίζεται το μπάχαλο στην ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) παρά το διορισμό Επιτρόπου που υποτίθεται ότι ελέγχει τη λειτουργία της εταιρίας.
Η Επίτροπος  διορίστηκε με απόφαση της Υπουργου Πολιτισμού κας Λυδίας Κονιόρδου στις 28 Απριλίου του 2017 με εξάμηνη θητεία.
Η θητεία της Επιτρόπου έληξε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και όταν επιχείρησε να μπει στο γραφείο της  χθες (30/10) το πρωί το βρήκε κλειδωμένο με αποτέλεσμα να κληθούν οι αστυνομικές αρχές ενώ τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας δεν ανευρέθησαν στο συγκεκριμένο χώρο.
Το παράδοξο είναι η παράταση της θητείας της Επιτρόπου δημοσιεύτηκε στο χθεσινό ΦΕΚ (ΥΟΟΔ).
Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει η κα Κονιόρδου με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου δηλαδή την περασμένη Παρασκευή η θητεία της κας Μαρίας Βλάχου παρατείνεται για τρεις ακόμα μήνες όπως προβλέπει η νομοθεσία. Βεβαίως είναι απορίας άξιον πως η κ. Κονιόρδου εξέδωσε την απόφαση παράτασης της θητείας της προσωρινής Επιτρόπου κυριολεκτικά στο παρά πέντε ενώ γνώριζε ότι δεν έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα της ΑΕΠΙ.
Μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews στις 10 Οκτωβρίου οι μέτοχοι της εταιρίας συνεχίζουν να λαμβάνουν αποφάσεις μέσω Γενικών Συνελεύσεων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τις οποίες δεν υλοποιούν με συνέπεια να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην πληρωμή δικαιωμάτων σε καλλιτέχνες.
Παράλληλα παρά το διορισμό Επιτρόπου οι καταγγελίες για μη νόμιμες χρεώσεις δικαιωμάτων συνεχίζονται.
Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις για επιβολή χρεώσεων δικαιωμάτων στο ραδιόφωνο η ΑΕΠΙ τις επιβάλλει εφαρμόζοντας ελάχιστη χρέωση γεγονός που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Και σε όλη αυτή την τακτική η προσωρινή επίτροπος εμφανίζεται αμέτοχοι.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης