Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Υψηλοί τόνοι και εξώδικα στη συνεδρίαση του ΟΛΘ - Στις 25/01 η έκτακτη ΓΣ για αλλαγή διοίκησης

tags :
Υψηλοί τόνοι και εξώδικα στη συνεδρίαση του ΟΛΘ - Στις 25/01 η έκτακτη ΓΣ για αλλαγή διοίκησης
Υψηλοί τόνοι και εξώδικα στη συνεδρίαση του ΟΛΘ
Στις 25 Ιανουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να εγκρίνει την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, ώστε σε δεύτερο στάδιο της διαδικασίας να προχωρήσει η εκλογή του μεταβατικού διοικητικού συμβουλίου, το οποίο θα παραμείνει ενεργό μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την πώληση του 67% της εταιρείας και αναλάβει το "τιμόνι" η κοινοπραξία των ιδιωτών επενδυτών.
Η ημερομηνία σύγκλησης της γενικής συνέλευσης οριστικοποιήθηκε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.
με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Λιμενικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) ζητά «να τερματιστεί ο διαγωνισμός "πώλησης" του ΟΛΘ και να προχωρήσει η αυτοδύναμη ανάπτυξή του με άμεσες επενδύσεις σε πάγια, υποδομές και προσωπικό».
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη ότι «το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΥΛΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μεθοδεύσεις ξεπουλήματος που οδηγούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στον πλήρη μαρασμό.
Καλούμε τη κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να ματαιώσει την εκποίηση».
Κατά την ΟΜΥΛΕ δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενεργή ανάπτυξη του λιμένος με δημόσιο χαρακτήρα.
«Ο ΟΛΘ άμεσα να προχωρήσει στις επενδύσεις και τις προσλήψεις ώστε το δημόσιο Λιμάνι να "ανέβει" κατηγορία και να καταστεί κρίκος στην μεταφορική αλυσίδα και τα οφέλη να τα καρπωθεί η τοπική και η εθνική οικονομία» καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για τη μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ στην κοινοπραξία DIEP gmBH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd υπεγράφη στις 21 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ. Εφόσον η συμφωνία -που έχει ήδη «περάσει» το στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο- λάβει το πράσινο φως και από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού (κάτι που αναμένεται να γίνει ακόμη και εντός του Ιανουαρίου), θα ακολουθήσει η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Δημοσίου από τη Βουλή (πιθανότατα τον Φεβρουάριο) και το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr,
χτες (28/12) ο πρόεδρος του ΟΛΘ Κωσταντίνος Μέλλιος απέρριψε αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ να συζητηθεί το θέμα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόρριψη του αιτήματος προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο προχώρησε μάλιστα στην αποστολή εξώδικου προς τη διοίκηση του ΟΛΘ.
Δικαστικός επιμελητής έφθασε στα γραφεία του ΟΛΘ την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το διοικητικό συμβούλιο για να επιδώσει εξώδικη επιστολή από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία ζητούσε να συγκληθεί άμεσα έκτακτη γενική συνέλευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΟΛΘ αρνήθηκε να την παραλάβει και έτσι την επιστολή παρέλαβαν άλλα μέλη της διοίκησης.
Στην έκτακτη γενική συνέλευση  θεωρείται βέβαιο ότι ο μέτοχος θα προτείνει αντικατάσταση ορισμένων μελών του διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο είναι πιθανό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει απαρτία λόγω της εορταστικής περιόδου.
Υπενθυμίζεται ότι η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για τη μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ στην κοινοπραξία DIEP gmBH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd υπεγράφη στις 21 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ. Εφόσον η συμφωνία -που έχει ήδη «περάσει» το στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο- λάβει το πράσινο φως και από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Δημοσίου από τη Βουλή.
Το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής τοποθετείται χρονικά εντός του Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης