Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το κυνηγητό από τους δανειστές του Γιάννη Φράγκου, ο άγονος πλειστηριασμός για το σκάφος και το σφυρί σε Grand Chalet

Το κυνηγητό από τους δανειστές του Γιάννη Φράγκου, ο άγονος πλειστηριασμός για το σκάφος και το σφυρί σε Grand Chalet
Οι δανειστές του Γ. Φράγκου έχουν εκχωρήσει σε servicers χρέη της τάξεως των 160 εκατ. ευρώ που δημιούργησαν άστοχες επιχειρηματικές κινήσεις του γόνου της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας
Ο από μηχανής θεός Αγγελική Φράγκου αυτή τη φορά δεν εμφανίστηκε αλλά ούτε και κανένας ενδιαφερόμενος με αποτέλεσμα ο πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί του σκάφους αναψυχής του Ιωάννη Φράγκου να μην έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και η εταιρία ιδιοκτήτρια του πλοίου να περάσει στα χέρια των δανειστών και συγκεκριμένα στην DORY ACQUSITIONS DAC για λογαριασμό της οποίας διενήργησε τον πλειστηριασμό στην Ελλάδα η ΜΑΟΥΝΤ ΣΤΡΙΤ.
Βέβαια οι περιπέτειες για τον εφοπλιστή δεν τελειώνουν εδώ καθώς οι δανειστές του έχουν εκχωρήσει σε servicers οι οποίοι προσπαθούν να εισπράξουν, χρέη της τάξεως των 160 εκ ευρώ που δημιούργησαν άστοχες επιχειρηματικές κινήσεις του γόνου της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας Φράγκου.
Έτσι τρέχει παγκόσμιος έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων ο οποίος φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αποδίδει όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης τόσο σε επίπεδο ανεύρεσης τραπεζικών λογαριασμών όσο και παγίων στοιχείων.
Πέραν του παγκόσμιου ελέγχου περιουσιακών στοιχείων που έχουν αποκρυβεί έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πλειστηριασμού για δύο πολύ σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που έχει στην Ελλάδα ο κ. Γιάννης Φράγκος.
Πρόκειται για το Grand Chalet στην Κηφισιά το οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα βγει στο σφυρί την επόμενη χρονιά με τιμή εκκίνησης της τάξεως των 6 εκ ευρώ ενώ φαίνεται να έχει κοστίσει 25 εκατ.
Επίσης στο σφυρί αναμένεται να βγει το εμβληματικό ακίνητο της οικογένειας Φράγκου που ήταν η έδρα της εταιρίας στην οδό Δεληγιώργη στην Κηφισιά.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την ώρα που ο κ. Γιάννης Φράγκος βρίσκεται υπό πίεση η Navios Maritime της Αγγελικής Φράγκου παρά τις δυσκολίες του ναυτιλιακού κλάδου εμφανίζεται να επιτυγχάνει ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις.
Και εν μέσω κρίσης πέτυχε να αντλήσει μέσω ομολογιακού 500 εκ δολάρια έστω και με αλμυρό επιτόκιο της τάξεως του 10,75%.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης