Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πιέσεις στην Κανάκης μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας και διανομή 8,2 εκ ευρώ από κέρδη εις νέον

Πιέσεις στην Κανάκης μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας και διανομή 8,2 εκ ευρώ από κέρδη εις νέον
Η Σ. Κανάκης το 2019 παρουσίασε οριακή πτώση του κύκλου εργασιών της σε σχέση με την προηγούμενη χρήση του 2018 κατά 3,01% και διαμορφώθηκε στα 19,56 εκατ ευρώ
Οριακή πτώση τζίρου παρουσιάσε η εταιρέια Στέλιος Κανάκης, η οποία δραστηριοποείται στην παραγωγή δικών της προϊόντων - πρώτων υλών για τη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία και τον περασμένο Αύγουστο εξαγοράστηκε από τον νορβηγικό Όμιλο Orkla.
Eιδικότερα η Σ. Κανάκης το 2019 παρουσίασε οριακή πτώση του κύκλου εργασιών της σε σχέση με την προηγούμενη
χρήση του 2018 κατά 3,01% και διαμορφώθηκε στα 19,56 εκατ ευρώ.
Το μικτό αποτέλεσμα της χρήσεως ανήλθε σε 6,6 εκατ. ευρώ από 6,8 εκατ ευρώ, το αποτέλεσμα προ φόρων σε 2,5 εκατ. ευρώ από 3 εκατ ευρώ, ενώ τα αποτέσμα προ φόρων σε 1,89 εκατ ευρώ από 2,1 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, βασικός στόχος της νέας διοίκησης είναι και εξακολουθεί να παραμένει η ενδυνάμωση της θέσης της στην
αγορά εντός της οποίας δραστηριοποιείται, η διατήρηση του κύκλου εργασιών της στα αυτά επίπεδα και, ει δυνατόν, η με ασφαλή βήματα επαύξησή του, η βελτίωση των περιθωρίων καθαρού και μικτού κέρδους και ο περιορισμός του κόστους λειτουργίας, προκειμένου η Εταιρεία να παραμείνει και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσεως σε κερδοφόρα τροχιά και πορεία.
Η εταιρεία για το 2019 προτείνει τη διανομή μερίσματος 8,2 εκατ ευρώ από το «Υπόλοιπο Κερδών Εις Νέον», το οποίο αντιστοιχεί σε 1,0933 Ευρώ ανά μετοχή της.
Η «Στέλιος Κανάκης ΑΒΕΕ» ιδρύθηκε το 1993 και προέκυψε από τη μετατροπή της ατομικής οικογενειακής επιχείρησης σε ανώνυμη.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή δικών της προϊόντων - πρώτων υλών για τη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, ενώ αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και δεκάδες διεθνείς οίκους.
Ο όμιλος Orkla είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Οσλο, απασχολεί 18.510 εργαζομένους και το 2018 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 40,8 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (4,2 δισ. ευρώ).
Ο Όμιλος έχει ηγετική θέση στις Σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία) με σημαντικά brand στο χώρο των τροφίμων, του εξειδικευμένου λιανικού εμπορίου και των φαρμακείων.
Εκτός από τις Σκανδιναβικές χώρες διατηρεί παρουσία στις χώρες της Βαλτικής, στην Kεντρική Ευρώπη και στην Ινδία.

Ελένη Μπότα
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης