Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Ιnvesco ενεργοποίησε option και συνεχίζει να αγοράζει μετοχές, κατέχει το 25,5% του Ελλάκτωρα – Δίνει κίνητρα στους μετόχους

H Ιnvesco ενεργοποίησε option και συνεχίζει να αγοράζει μετοχές, κατέχει το 25,5% του Ελλάκτωρα – Δίνει κίνητρα στους μετόχους
Η Invesco αναμένεται να παρουσιάσει τις προσεχείς ημέρες το σχέδιο της για την οικονομική ανάταξη και ισχυροποίηση του Ελλάκτωρα
Σχετικά Άρθρα

Το 25,5% του Ελλάκτωρα, αντί 23,33% που αρχικώς είχε εκτιμηθεί κατέχει η Invesco των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου θέτοντας έτσι ισχυρή υποψηφιότητα για να καταστεί στρατηγικός επενδυτής στον εισηγμένο επιχειρηματικό όμιλο.
Όπως έχει αποκαλύψει έγκαιρα και έγκυρα το bankingnews.gr (ΒΝ) η Invesco ενεργοποίησε την option αγοράζοντας το 18,33% των μετοχών που κατείχαν άμεσα οι αδελφοί Καλλιτσάντση και έμμεσα το αμερικανικό fund Farallon.
Μάλιστα στις 13 Ιανουαρίου 2021 ενημέρωσε τις χρηματιστηριακές αρχές και πλέον είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και η συναλλαγή μέσω του χρηματιστηρίου.

Συνεχίζει τις αγορές Ελλάκτωρα η Invesco

Ταυτόχρονα αγόρασε επιπλέον μετοχές που αντιστοιχούν στο 2,17% του Ελλάκτωρα.
Συνολικά η Ιnvesco κατέχει το 25,5% του Ελλάκτωρα ή 54,58 με 55 εκατ. μετοχές.
Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν το έμπρακτο πλέον ενδιαφέρον της Ιnvesco για τον Ελλάκτωρα και πλέον καθίσταται ισχυρό φαβορί στην κούρσα διεκδίκησης.
Από την άλλη πλευρά ο έτερος διεκδικητής το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest κατέχει το 14,23% των μετοχών ή 30,45 εκατ. μετοχές, ενώ διαθέτει και option – που ακόμη όμως δεν έχει ενεργοποιήσει – για επιπλέον μετοχές που αντιστοιχούν στο 12,5% των μετοχών του Ελλάκτωρα και βρίσκονται στην κατοχή του Λεωνίδα Μπόμπολα.

Κίνητρα σε μετόχους και εργαζομένους

Η Invesco αναμένεται να παρουσιάσει τις προσεχείς ημέρες το σχέδιο της για την οικονομική ανάταξη και ισχυροποίηση του Ελλάκτωρα.
Θα περιλαμβάνει ένα σχέδιο προσέλκυσης των υπολοίπων μετόχων με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, όχι μόνο το ομολογιακό ή πιθανή δημόσια πρόταση αλλά και άλλους σχεδιασμούς που θα δείξουν ότι θέλει την μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη από τους μετόχους.
Η Invesco θα ήταν διατεθειμένη να αγοράσει το 14,23% των μετοχών που κατέχει άμεσα η Reggeborgh εάν κερδίσει στην κούρσα διεκδίκησης του Ελλάκτωρα.
Επίσης θα προσεγγίσει τις τράπεζες και τα αμοιβαία τους κεφάλαια τα οποία κατέχουν περίπου το 5% των μετοχών ειδικά Eurobank και Alpha bank έχουν τις περισσότερες μετοχές Ελλάκτωρα.
Θα περιλαμβάνει ένα επιχειρηματικό πλάνο που θα παρουσιάζει τους στόχους στους βασικούς επιχειρηματικούς άξονες του Ελλάκτωρα.
Θα περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου στον Ελλάκτωρα μεταξύ 50 και 70 εκατ ευρώ.
Θα περιλαμβάνει κινητροδοσία στους εργαζομένους με stock option και άλλα bonus ώστε να υποστηρίξουν το σχέδιο επιχειρηματικής ανάκαμψης του Ελλάκτωρα που έχει καλά περιουσιακά στοιχεία αλλά πρέπει να κλείσει κάποιες εκκρεμότητες.
Στην Invesco θεωρούν ότι η μάχη τώρα ξεκινάει στον Ελλάκτωρα ο οποίος πρέπει να παραμείνει αυτόνομος, να ενισχυθεί κεφαλαιακά και να αποκτήσει ξανά προστιθέμενη αξία.
Εάν το σχέδιο της Invesco υλοποιηθεί γιατί και η Reggeborgh είναι ακόμη στο παιχνίδι της διεκδίκησης… τότε δεν θα αποκλειόταν η μετοχή του Ελλάκτωρα να διπλασιαστεί μετά την αύξηση κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης