Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η επαναφορά των αδελφών Λεμονή (Καλογήρου), οι τράπεζες και η… οικονομική ισχύς

Η επαναφορά των αδελφών Λεμονή (Καλογήρου), οι τράπεζες και η… οικονομική ισχύς
Οι νέες business, οι παλιές υποχρεώσεις και το 15% στη νέα Καλογήρου

Ολική επαναφορά φαίνεται πως ετοιμάζουν οι αδελφοί Λεμονή οι μέτοχοι της Καλογήρου που οδήγησαν την εταιρία σε χρεοκοπία και χρειάστηκε πτωχευτική διαδικασία και είσοδος του κ. Σάμι Φάις για να συνεχίσει η εταιρία να λειτουργεί.
Παρά το γεγονός ότι έχουν ακόμα ανοικτές υποθέσεις με τις τράπεζες, οι οποίες όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες τραπεζικές πηγές παραμένουν επιφυλακτικές σχετικά με την πραγματική περιουσιακή κατάσταση τους φαίνεται ότι με τη συνδρομή του κ. Σ. Φάις αλλά και του κ. Κ Λαμπρόπουλου ετοιμάζονται να επεκταθούν σε νέες δραστηριότητες του λιανικού εμπορίου.

H… Αμάλτια

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν το όχημα θα είναι η Καλογήρου αν και φαίνεται ότι αυτό δεν θα συμβεί καθώς οι ίδιοι διαθέτουν άλλες εταιρίες.
Όπως ο κ. Αλέξανδρος Λεμονής που το Μάιο του 2019 ίδρυσε την εταιρία Αμάλτια Μονοπρόσωπη ΙΚΕ η οποία στις οικονομικές καταστάσεις της νέας ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ εμφανίζεται ως συνδεδεμένο μέρος για το οποίο η Καλογήρου έκανε διάφορα έξοδα ύψους 697 χιλιάδων ευρώ σε μόλις πέντε μήνες.
Για το 2019 εμφανίζονται να έχουν γίνει έξοδα 23,2 χιλιάδων ευρώ υπέρ του κυρίου Κωνσταντίνου Λεμονή του ετέρου αδελφού ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ της νέας ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ στην οποία μεταφέρθηκαν ενεργητικό και μέρος του παθητικού της παλιάς εταιρίας.

Η Λεμονής Συμμετοχική

Στην νέα εταιρία τα δύο αδέλφια έχουν μέσω άλλης εταιρίας της Λεμονής Συμμετοχική ΙΚΕ το 15%.
Η Λεμονής Συμμετοχική έχει κεφάλαιο 40.000 ευρώ δηλαδή έβαλαν από 20.000 ευρώ ο καθένας εκ των οποίων με συμβολικό τίμημα στα πλαίσια της καθένας ενώ μέσω της πτωχευτικής Διαδικασίας απόκτησαν το 15% της Καλογήρου ΑΕ με το συμβολικό τίμημα των 30.000 ευρώ.
Βέβαια η αξία της εταιρίας δεν είναι προφανώς αυτή.
Όμως οι Αλέξανδρος και Κωνσταντίνος Λεμονής δεν φαίνεται να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις της εταιρίας καθώς και παρά τις προβλέψεις της νομοθεσίας δεν έχουν ακόμα δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης του 2019. Να είναι το γεγονός τυχαίο ή υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα μένει να αποδεχτεί.

Η… κληρονομιά

Σημειώνεται ότι οι αδελφοί Λεμονή φέρονται να έχουν κληρονομήσει δάνειο 3 εκατ.  ευρώ που παρέμεινε στην παλαιά εταιρία αλλά είναι προφανές ότι η συμμετοχή τους με 15% στην Καλογήρου αξίζει πολύ περισσότερα ενώ όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές έχουν εξασφαλίσει ένα καλό πακέτο αποδοχών στη νέα εταιρία αν και αυτό δεν φαίνεται καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά στις οικονομικές καταστάσεις του 2019 για αμοιβές ΔΣ.
Συνέπεια και οικονομική δυνατότητα
Πάντως οι τράπεζες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους για τα προσωπικά τους χρέη που διευθετήθηκαν στα πλαίσια της συμφωνίας εξυγίνασης γεγονός που δείχνει ότι μπορούν και εξασφαλίζουν ρευστότητα ή την διέθεταν από το παρελθόν.
Είναι δε ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις του 2019 της νέας εταιρίας ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΑΕ αναφέρεται πως «οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας και οι τελικοί δικαιούχοι τους έχουν την οικονομική δυνατότητα και δεσμεύονται να καλύψουν οποιεσδήποτε ανάγκες ρευστότητας τουλάχιστον για τους επόμενους δώδεκα μήνες από την ημερομηνία έγκρισης των συνημμένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας».
Και τελικοί δικαιούχοι είναι ο κ. Σάμι Φάις καθώς και οι αδελφοί Αλέξανδρος και Κωνσταντίνος Λεμονής.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης