Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον Μελισσανίδη η Ναυτεμπορική - Υπέβαλαν προσφορές και οι Μαρινάκης, Στέγγος

Στον Μελισσανίδη η Ναυτεμπορική - Υπέβαλαν προσφορές και οι Μαρινάκης, Στέγγος
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η προσφορά του Μελισσανίδη άγγιξε τα 7.000.000 ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη πλειοδότησε τελικά για την αγορά της «Ναυτεμπορικής».
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η προσφορά άγγιξε τα 7.000.000 ευρώ.

Ο όμιλος Μελισσανίδη από κοινού με τον κ. Φιλιππάκη επιχειρούν να συγκροτήσουν έναν καθετοποιημένο μιντιακό όμιλο και με δικό τους πιεστήριο.
Ξεχωριστές προσφορές επίσης κατέθεσαν εταιρείες συμφερόντων Β. Μαρινάκη και του Κ. Στέγγου της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Το γιατί των ενδιαφερόμενων

Η μάχη ήταν ιδιαίτερα σκληρή καθώς και οι Μελισσανίδης και Μαρινάκης για τους δικούς της λόγους η κάθε μια επιθυμούσε να αποκτήσει τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου.
Ο όμιλος Μαρινάκη είχε σκοπό να ισχυροποιήσει την παρουσία στην οικονομική ενημέρωση και ταυτόχρονα να δημιουργήσει προβλήματα στον όμιλο Φιλιππάκη ο οποίος τυπώνεται στα πιεστήρια της Ναυτεμπορικής.

Η διαδικασία

Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές κλήθηκαν να υποβάλουν έγγραφη σφραγισμένη δεσμευτική προσφορά ενώπιον της ειδικής διαχειρίστριας.
Κάθε δεσμευτική προσφορά έπρεπε να συνοδεύεται επί ποινή ακυρότητάς της, από Εγγυητική Επιστολή ισόποση (τουλάχιστον) με το προσφερόμενο τίμημα, νομίμως λειτουργούντος: α) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος, στην Ελλάδα ή β) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος, σε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή γ) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος με έδρα σε χώρα μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (O.E.C.D), ισχύος μέχρι την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης.
Σημειώνεται ότι όπου για την έκδοση εγγυητικής επιστολής (ιδίως από πιστωτικό ή χρηματοδοτικό ίδρυμα σε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή με έδρα σε χώρα μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) απαιτείται ο καθορισμός της διάρκειας ισχύος της, θα πρέπει να υπάρχει σχετική μνεία στο σώμα αυτής, ότι ισχύει μέχρι 31.12.2021.
Η αποσφράγιση των προσφορών έγινε από την ειδική διαχειρίστρια, αυθημερόν.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->