Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χάρης Σαχίνης (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ): Η συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο που ωφελεί όλες τις πλευρές

Χάρης Σαχίνης (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ): Η συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο που ωφελεί όλες τις πλευρές
Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε νερό υψηλής ποιότητας σε χαμηλή τιμή, αναφέρει ο Χάρης Σαχίνης Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ

Σπάνια μια πολύπλοκη συμφωνία είναι ευεργετική για όλες τις πλευρές των ενδιαφερόμενων.
Πιστεύω ότι ένα από τα καλά παραδείγματα που θα μείνει ως επιτυχημένο υπόδειγμα είναι η συμφωνία που ολοκληρώνουμε ανάμεσα στην ΕΥΔΑΠ και το Ελληνικό Δημόσιο.
Πρόκειται για συμφωνία που ήταν σε εκκρεμότητα από το 2013 και αφορά, την προμήθεια της ΕΥΔΑΠ με αδιύλιστο νερό, τόσο για παρελθόν(!) όσο και για το μέλλον.
Αν πρέπει να βγάζουμε χρήσιμα διδάγματα από την πραγματικότητα πρέπει να παραδεχθούμε ότι στα χρόνια που πέρασαν, επικράτησε η εύκολη λύση, η αποφυγή του προβλήματος. Δεν αντιμετωπίστηκε η πραγματικότητα, και κυρίως η επίλυση των προβλημάτων μετατέθηκε στο μέλλον.
Ωστόσο τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας «βαρύνονταν» με μια απαίτηση που κανείς δεν γνώριζε πόση ακριβώς είναι και πότε θα εξαλειφθεί.

Η συμφωνία και τα οφέλη


Αυτό που εμείς κάναμε, και εννοώ όχι μόνον τον εαυτό μου αλλά και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, ήταν να πάρουμε την απόφαση να λύσουμε ένα θέμα που οι περισσότεροι είχαν αποφύγει στο παρελθόν.
Καταφέραμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία και τώρα όλοι διαπιστώνουν το αυτονόητο.
Η συμφωνία έχει όφελος για όλες τις πλευρές.
Το Δημόσιο προφανώς ωφελείται επειδή, μεταξύ άλλων, σε μια δυσχερή συγκυρία θα αποκτήσει ένα σημαντικό ποσό, κρίσιμο και για την δημοσιονομική διαχείριση.
Η ΕΥΔΑΠ, απαλλάσσεται από μια εκκρεμότητα που πάντα υπήρχε ως «κίνδυνος» στα λογιστικά βιβλία.
Η εξάλειψη αυτής της εκκρεμότητας είναι ευεργετική για την εταιρία μας.
Μας επιτρέπει να αναπτύξουμε ένα μεγάλο βιώσιμο αναπτυξιακό επενδυτικό πλάνο για τα επόμενα χρόνια, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Κυρίως όμως μας δίνει την ευκαιρία να σχεδιάσουμε ένα αποτελεσματικό μέλλον έχοντας αποσαφηνίσει ένα σημαντικό στοιχείο κόστους.
Αποκτούμε την δυνατότητα να διαχειριστούμε το μέλλον της εταιρίας περιορίζοντας την αβεβαιότητα.
Θα αρχίσει επίσης να εφαρμόζεται για την ΕΥΔΑΠ το νέο διαφανές και αξιόπιστο κανονιστικό πλαίσιο για το νερό.
Ένα κανονιστικό πλαίσιο που θα εφαρμοστεί και σε όλες της εταιρείες ύδρευσης στην Ελλάδα.
Ένα πλαίσιο το οποίο θα έχει και αναπτυξιακές επιπτώσεις.

Κέρδος για τον καταναλωτή


Τέλος, οι θεσμικές ρυθμίσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της συμφωνίας θα επιτρέψουν στην ΕΥΔΑΠ να αποκτήσει ευελιξίες που θα συμβάλλουν στην συγκράτηση του κόστους της, άρα και του κόστους του νερού, αλλά και θα διευκολύνει την συμμετοχή της σε διαγωνισμούς ΣΔΙΤ προσφέροντας την τεχνογνωσία που διαθέτει για την αποτελεσματική εκτέλεση, λειτουργία και συντήρηση έργων σε όλη την Ελλάδα.
Ο τελικός ωφελημένος όμως θα είναι ο καταναλωτής.
Ακόμα και μετά την επιβάρυνση των αποτελεσμάτων της εταιρείας με την δαπάνη που καταβάλλει στο δημόσιο, δεν θα επιβαρυνθεί η κατανάλωση.
Είμαστε περήφανοι γιατί ο καθαρό νερό που προσφέρουμε στους καταναλωτές του Λεκανοπεδίου Αττικής, θεωρείται διεθνώς ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.
Είναι όμως και ένα από τα δύο φθηνότερα.
Η υπόσχεσή μας στους καταναλωτές είναι ότι όλα όσα κάνουμε γίνονται για αυτούς.
Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε νερό υψηλής ποιότητας σε χαμηλή τιμή.
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι και έως τώρα.
Απλά θα προσπαθούμε να το κάνουμε καλύτερα.
Η μοναδική υπόσχεση που δίνουμε είναι ότι δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για την βελτίωση των καλών υπηρεσιών που παρέχουμε.

www.bankingnews.gr

χορηγοί αφιερώματος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης