Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παίρνει μπροστά το Ελληνικό με δημοπράτηση έργων 500 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο - Πότε κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες

Παίρνει μπροστά το Ελληνικό με δημοπράτηση έργων 500 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο - Πότε κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες
Σε τρεις εβδομάδες κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες για την επένδυση της Lamda Development
Σχετικά Άρθρα

Σε τρεις περίπου εβδομάδες κλείνουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών για την εμβληματική επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για τη μεταβίβαση των μετοχών στην Ελληνικό Α.Ε. και την υπογραφή της τελικής σύμβασης περί τις αρχές Ιουλίου.
Όπως αποκάλυψε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, η εταιρεία βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, προαναγγέλλοντας τη δημοπράτηση έργων μισού δισεκατομμυρίου ευρώ ήδη μέσα στον Ιούλιο.
Πρόσθεσε ότι την ημέρα της μεταβίβασης των μετοχών η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα και στην ανακοίνωση συγκεκριμένων ημερομηνιών και ολοκληρωμένων σχεδίων για τα εμβληματικά κτήρια -που μάλιστα έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αρχιτεκτονικών γραφείων διεθνούς βεληνεκούς- για την αναβάθμιση του συνόλου της παραλιακής ζώνης καθώς επίσης και ενός αναλυτικού χρονοδιαγράμματος των επιμέρους έργων.
Χαρακτήρισε την επένδυση «πρεσβευτή» της χώρας και σε επίπεδο κλιματικής αλλαγής καθώς περιλαμβάνει έργα με έντονο πράσινο αποτύπωμα που θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά μέσα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Τα πρώτα ορόσημα

Η κατασκευαστική αρχή αναμένεται το Φθινόπωρο του 2021, με το Hellinikon Sales Center, ένα ακόμη κτήριο για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και έργα βασικών υποδομών. Μέχρι το 2025 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί όλη η παραλιακή ζώνη, από τη Μαρίνα Αγίου Κοσμά μέχρι τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των κτηριακών και οικιστικών έργων καθώς επίσης και το 1/3 του μητροπολιτικού πάρκου συνολικής έκτασης 2.000 στρεμμάτων, που θα εκτείνεται από τη θάλασσα μέχρι τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος μεταξύ των σταθμών Μετρό Αργυρούπολης και Ελληνικού. Το πάρκο με μέγεθος 15 φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο, θα διαθέτει 45 χλμ. διαδρομών ποδηλάτου και περιπάτου, με ποικιλομορφία εδάφους και έντονο υδάτινο στοιχείο. Σε ό,τι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις ο κ. Αθανασίου εκτίμησε ότι θα μπορούσαν να είναι στη διάθεση του κοινού ήδη από το τέλος του 2022.

Έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

Ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι το έργο έχει πλήρη χρηματοδοτική επάρκεια για τα έργα της πρώτης πενταετίας -ύψους 2,5 δισ. ευρώ- εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ αφορά σε ίδια κεφάλαια και με το υπολειπόμενο ποσό να καλύπτεται από τραπεζικό δανεισμό, μέσω της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς. Δίνοντας το στίγμα για την προστιθέμενη αξία της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει σκοπό αναπτύξει συνεργασίες και κοινοπραξίες με παίκτες της αγοράς, αφενός για τη δημιουργία πολλαπλασιαστικών οικονομικών οφελών και αφετέρου προς αναζήτηση εξειδικεύσεων σε συγκεκριμένους τομείς, όπως στην περίπτωση της συμφωνίας που έχει ήδη συναφθεί με τον Όμιλο ΤΕΜΕΣ για επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ (σ.σ. αφορά δύο ξενοδοχεία και οικιστικά ακίνητα).
Ο επικεφαλής της Lamda Development σημείωσε επίσης ότι επίκειται ενημερωτική ημερίδα που θα απευθύνεται στο επενδυτικό κοινό και funds του εξωτερικού, με σκοπό την αποτύπωση του status της επένδυσης σε επίπεδο κοινοπραξιών και οικονομικών μεγεθών τόσο για φέτος όσο και για την προσεχή τετραετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης