Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετά την ΑΜΚ ο Ελλάκτωρ σχεδιάζει ριζική αναδιάρθρωση του ομολόγου των 670 εκατ – Θα εκδώσει νέο με επιτόκιο 3%

Μετά την ΑΜΚ ο Ελλάκτωρ σχεδιάζει ριζική αναδιάρθρωση του ομολόγου των 670 εκατ – Θα εκδώσει νέο με επιτόκιο 3%
Ποια η μελλοντική χρηματιστηριακή τιμή του Ελλάκτωρ;
Σχετικά Άρθρα

Μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) ο Ελλάκτωρ σχεδιάζει ριζική αναδιάρθρωση του ομολόγου των 670 εκατ ευρώ το οποίο φέρει κουπόνι 6,375%, τρέχουσα τιμή 95,81 μονάδες βάσης και τρέχουσα απόδοση 7,70%.
Δυνητικά το ομόλογο αυτό λήξης 15 Δεκεμβρίου 2024 θα μπορούσε να φθάσει – σε θετικό σενάριο - σε τιμή στις 102 μονάδες βάσης που ισοδυναμεί με απόδοση 5,80% και το οποίο επίσης θεωρείται υψηλό.
Ο Ελλάκτωρ έχει διαπιστώσει ότι το ομόλογο αυτό πρέπει να αντικατασταθεί με όρους αγοράς και χωρίς haircut, χωρίς οι ομολογιούχοι να υποστούν την οποιαδήποτε ζημία.
Έτσι λοιπόν μετά την αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ ευρώ στα 0,90 ευρώ και εφόσον επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα ρευστότητας του Άκτωρ… ο Ελλάκτωρ έχει αποφασίσει να εστιάσει στο ομόλογο των 670 εκατ ευρώ.

Οι δύο λύσεις που εξετάζονται είναι


1)Να εκδοθεί νέο ομόλογο που θα αντικαταστήσει το παλαιό και το οποίο θα φέρει επιτόκιο 3% με 3,20%.
Μόνο από την μείωση αυτή θα εξοικονομήσει περίπου 20 εκατ καθώς πληρώνει σε τόκους 42-43 εκατ ετησίως.
2)Να αντικατασταθεί μέρος του ομολόγου με νέο ομόλογο π.χ. 250 με 300 εκατ με εκτιμώμενο επιτόκιο 3% και ταυτόχρονα να συνάψει τραπεζικό δανεισμό με παραπλήσιο επιτόκιο.
Με βάση πληροφορίες οι ελληνικές τράπεζες που έχουν αποκλείσει τον Ελλάκτωρ από τον δανεισμό… μετά την αύξηση δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να επαναξιολογήσουν τον όμιλο από μηδενική βάση κοινώς να ξανά-δανείσουν τον Ελλάκτωρ.
Μάλιστα μεγάλη συστημική τράπεζα αναφέρει ότι… «πρέπει να δούμε τον Ελλάκτωρ από άλλη οπτική γωνία η αύξηση των 120,5 εκατ, η πιθανή επαναχρηματοδότηση του ομολόγου, η μετοχική ειρήνη και η νέα διοίκηση υπό τον Ε. Μπουλούτα βελτιώνουν το προφίλ ρίσκου του ομίλου δραστικά».

Ποια η μελλοντική χρηματιστηριακή τιμή του Ελλάκτωρ;

Μετά την αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ και την αναδιάρθρωση χωρίς haircut και χωρίς καμία αρνητική επίδραση στους ομολογιούχους του τίτλου των 670 εκατ ευρώ η χρηματιστηριακή αξία του Ελλάκτωρ θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 650 με 700 εκατ που ισοδυναμεί με τιμή περίπου 1,90 με 2 ευρώ από 1,30 ευρώ τρέχουσα τιμή και 0,90 ευρώ τιμή αύξησης κεφαλαίου.
Για τον Ελλάκτωρ διανοίγονται θετικές προοπτικές.
Την ίδια στιγμή όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews οι βασικοί μέτοχοι Reggeborgh και Greenhill τείνουν να τα βρουν με το διοικητικό συμβούλιο να απαρτίζεται από 11 μέλη εκ των οποίων 7 από την Reggeborgh και 4 μέλη από την Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης