Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μινέττα και Intertrade στο στόχαστρο του CVC - Το αμερικανικό fund σχεδιάζει νέες εξαγορές στις ασφάλειες

Μινέττα και Intertrade στο στόχαστρο του CVC - Το αμερικανικό fund σχεδιάζει νέες εξαγορές στις ασφάλειες
Πρόσω ολοταχώς προς νέες εξαγορές το CVC Capital
Σχετικά Άρθρα

Πρόσω ολοταχώς προς νέες εξαγορές οδεύει το CVC Capital καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews βρίσκεται κοντά στην απόκτηση της Intertrade Ηellas ενώ ταυτόχρονα από τον χώρο των ασφαλειών έχει ήδη προσεγγίσει την εταιρεία Ασφαλειών Μινέττα.

Όπως συμβαίνει σε κάθε δουλειά του CVC στην Ελλάδα θα δημιουργηθεί ένα ένα ειδικό όχημα (SpV) για την κάθε εταιρεία, ενώ ο επικεφαλής του κ. Αλεξ Φωτακίδης αναφερόμενος πρόσφατα στις εταιρείες που αναζητά είπε ότι, “πρόκειται για 25 εταιρείες οι οποίες μπορούν και πρέπει να έχουν θεσμικούς επενδυτές προκειμένου να αναπτυχθούν.”
Η Intertrade αποτελεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία παραγωγής προϊόντων χάρτου οικιακής χρήσης καθώς εξάγει το 20% των πωλήσεων της σε περισσότερες από 28 χώρες Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.
Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 1992 με στόχο την πώληση jumbo rolls σε Έλληνες επεξεργαστές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intertrade κ. Γιάννης Ντεληδήμος, όταν επέστρεψε το 2006 την Ελλάδα από το εξωτερικό, διαπίστωσε ένα κενό σε μια κατακερματισμένη αγορά χαμηλής αξίας, η οποία αδυνατούσε την να καλύψει την εγχώρια ζήτηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2006, το 40% της ελληνικής αγοράς καλυπτόταν από εισαγωγές.
Tότε, η οικογένεια Ντεληδήμου αποφάσισε να επενδύσει σε βιομηχανικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και με δυνατότητα τεράστιων όγκων παραγωγής, προκειμένου να μειώσει το κόστος παραγωγής, αλλά και να εισέλθει στην αγορά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.
Αντί να προχωρήσει σε μια παραγωγή χαμηλού κόστους με γρήγορη απόσβεση και σίγουρο κέρδος, η εταιρεία προχώρησε σε υψηλές επενδύσεις, αλλά και στην ανάπτυξη έρευνας για νέα προϊόντα.
Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά καθώς η εταιρεία μέσω συμφωνιών με ιδιωτικές αλυσίδες έχει αναπτύξει ιδιαίτερα την αγορά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας όπου κερδίζει μερίδια αγοράς.

Τα οικονομικά στοιχεία της Intertrade

To 2016, η Intrade αποφασίζει να εξαγοράσει το σήμα της Softex από την εταιρεία Bolton και σήμερα η μπράντα έχει αποκαστατήσει το όνομα της στην αγορά.
Πριν από ένα χρόνο επίσης από το υπουργείο Ανάπτυξης, εγκρίθηκε νέα επένδυση, ύψους 46 εκατ. ευρώ (περιοχή Οινοφύτων ) για την οποία δόθηκαν φορολογικά κίνητρα, αλλά και το κίνητρο της ταχείας αδειοδότησης.
Με συνολικές επενδύσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ τα τελευταία δώδεκα χρόνια και τρία εργοστάσια και προσωπικό 144 ατόμων, η Intertrade πραγματοποίησε το 2019 κύκλο εργασιών 79 εκατ. ευρώ από 73,6 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη 5,9 εκατ. ευρώ έναντι 4,2 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,5 εκατ. ευρώ από 844 χιλ. ευρώ.
Οι εμπορικές απαιτήσεις ανήλθαν σε 24,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός δανεισμός σε 27,6 εκατ. ευρώ από 25 εκατ. ευρώ, με τον μακροπρόθεσμο δανεισμό να εμφανίζει μείωση.
Σ ότι αφορά τις εξαγορές στον ασφαλιστικό χώρο, ο επικεφαλής του CVC Capital για την Ελλάδα κ. Α. Φωτακίδης καθώς και ο διευθυντής του γραφείου στην Αθήνα Κωστής Ρόκκας έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με την ασφαλιστική εταιρεία “Μινέττα”. Συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν και με έτερη εταιρεία του κλάδου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές δεν συνεχίστηκαν καθώς ήδη η εταιρεία αναζητά αγοραστή μέσω ξένης επενδυτικής τράπεζας.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης