Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έργο 70 εκατ. ευρώ από ΕΥΔΑΠ για Μαραθώνα στην Κοινοπραξία ΕΚΤΕΡ - ΕΡΕΤΒΟ - ΘΕΜΕΛΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Έργο 70 εκατ. ευρώ από ΕΥΔΑΠ για Μαραθώνα στην Κοινοπραξία ΕΚΤΕΡ - ΕΡΕΤΒΟ - ΘΕΜΕΛΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ποιοι άλλοι διαγωνισμοί «τρέχουν»
Σχετικά Άρθρα

Προσωρινός ανάδοχος για το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στο Δήμο Μαραθώνα αναδείχθηκε, με σχετική απόφαση της ΕΥΔΑΠ, η κοινοπραξία των εταιρειών ΕΚΤΕΡ Α.Ε.- ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.– ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.– ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.
Στον διαγωνισμό για το έργο προϋπολογισμένου κόστους 72,85 εκατ. ευρώ (90,33 εκατ. ευρώ, συμπ. ΦΠΑ) προσφορές είχαν επίσης υποβάλει οι ΤΕΡΝΑ και AVAX, ωστόσο η κοινοπραξία επικράτησε υποβάλλοντας την καλύτερη προσφορά, με μέση έκπτωση 23,11%, διαμορφώνοντας τη συνολική δαπάνη του έργου στα 69,5 εκατ. ευρώ (συμπ. ΦΠΑ).
Αντικείμενο του έργου -που θα ολοκληρωθεί στα επόμενα πέντε χρόνια- είναι η κατασκευή αγωγών αποχέτευσης μήκους 185 χλμ. στον οικισμό του Μαραθώνα, στον Άγιο Παντελεήμονα, τη Νέα Μάκρη, το Νέο Βουτζά, την Αγία Μαρίνα και το Ζούμπερι.
Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή 7.000 ιδιωτικών συνδέσεων με το νέο δίκτυο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή.
Το έργο θα συμπληρωθεί από τις υποδομές βιολογικού καθαρισμού Μαραθώνα, με τη διαγωνιστική διαδικασία να προκηρύσσεται, όπως έχει γίνει γνωστό, αργότερα μέσα στη χρονιά.

Επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ για τα δίκτυα αποχέτευσης στην ανατολική Αττική

Δεν τελειώνουν όμως εδώ τα περιβαλλοντικά έργα που σχεδιάζονται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αττικής.
Τις προηγούμενες ημέρες εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας, με συνολικό προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ.
Το συγκεκριμένο ΚΕΛ αποτελεί το μεγαλύτερο έργο βιολογικού καθαρισμού που δημοπρατείται αυτή την περίοδο τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την δυναμικότητά του να ανέρχεται σε 135.000 κατοίκους.
Παράλληλα, στις δύο εργολαβίες που αφορούν στο άμεσα συνδεόμενο έργο κατασκευής δικτύων αποχέτευσης 400 χλμ., με 166 εκατ. ευρώ, που θα εξυπηρετεί τους Δήμους Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας-Πικερμίου, προσωρινός μειοδότης έχει αναδειχθεί ήδη από την προηγούμενη χρονιά η ΑΚΤΩΡ.
Τα παραπάνω έργα έρχονται να καλύψουν το χρόνιο κενό της ανατολικής Αττικής όσον αφορά τις κρίσιμες υποδομές μεταφοράς και διαχείρισης λυμάτων, βοηθώντας ουσιαστικά στη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.
Το όφελος επεκτείνεται και σε οικονομικό επίπεδο αφού με την ανάπτυξη υποδομών αποχέτευσης στους οικισμούς Β΄ Προτεραιότητας (σ.σ. οικισμοί με πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων), θα σταματήσουν και τα τσουχτερά, κοινοτικά πρόστιμα που επιβάλλονταν στη χώρα, λόγω των καθυστερήσεων στην κατασκευή τους, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Επισημαίνεται ότι το mega-project της ΕΥΔΑΠ για υποδομές αποχέτευσης και διαχείρισης λυμάτων στην ανατολική Αττική προβλέπει - σε βάθος δεκαετίας και στην πλήρη ανάπτυξή του- δίκτυα μήκους 1.300 χιλιομέτρων και 3 βιολογικούς καθαρισμούς για την εξυπηρέτηση 400 χιλ. ατόμων, μέσα από συνολικές επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ, με το ενδιαφέρον της εγχώριας κατασκευαστικής αγοράς να θεωρείται δεδομένο.

Φίλιππος Παναγόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης