Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mytilineos: Τέλος στη συνεργασία ΔΕΗ - Αλουμίνιο από το 2023 - «Βλέπει» διπλασιασμό μεγεθών στην τριετία

Mytilineos: Τέλος στη συνεργασία ΔΕΗ - Αλουμίνιο από το 2023 - «Βλέπει» διπλασιασμό μεγεθών στην τριετία
«Τίτλοι τέλους» και επίσημα πέφτουν στην 60ετή συνεργασία της ΔΕΗ με την Αλουμίνιον της Ελλάδος
Σχετικά Άρθρα

«Τίτλοι τέλους» και επίσημα πέφτουν στην 60ετή συνεργασία της ΔΕΗ με την Αλουμίνιον της Ελλάδος που υπάγεται στον Τομέα Μεταλλουργίας της Mytilineos, στο πλαίσιο του «πρασινίσματος» της παραγωγής αλουμινίου.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος, στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση των μετόχων ανέφερε πως έχει επιτευχθεί συμφωνία επί της αρχής για τη νέα σύμβαση με τη Δημόσια Επιχείρηση, η οποία θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
Ωστόσο από το 2023, η «σχέση εξάρτησης» με τη ΔΕΗ πρόκειται να λήξει καθώς η μονάδα αλουμινίου της Βοιωτίας θα τροφοδοτείται απευθείας με καλωδιακή σύνδεση από το όμορο εργοστάσιο φυσικού αερίου που βρίσκεται προς το παρόν υπό κατασκευή και θα λειτουργήσει από το 2022.
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε ότι η δραστηριότητα του αλουμινίου βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, έπειτα από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση που άσκησε καθοδικές πιέσεις στις πωλήσεις, ανακοινώνοντας ότι η εταιρεία έκλεισε νέα δεκαετή συμφωνία πώλησης αλουμίνας-αλουμινίου ύψους 1,6 δισ. δολαρίων, που θα «φιξάρει» τις τιμές για τα επόμενα 4 χρόνια. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ληφθεί και η τελική επενδυτική απόφαση (FID) για την επέκταση του εργοστασίου της αλουμίνας στο Αλουμίνιο της Ελλάδος.

Διπλασιασμός των μεγεθών τα επόμενα χρόνια

Ο Πρόεδρος της εταιρείας εκτίμησε πώς μέσα στην προσεχή τριετία τα οικονομικά μεγέθη θα απογειωθούν καταγράφοντας διπλασιασμό, σε σχέση με το 2020, δεδομένης της ωρίμανσης των επενδύσεων, της αύξησης των μεριδίων αγοράς και της επιτυχημένης συνταγής που εφαρμόζει ο Όμιλος όσον αφορά την καινοτομία και την παρακολούθηση του κόστους σε όλα τα επίπεδα.
Μιλώντας για το 2020 σχολίασε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία «έπαιξε φοβερή άμυνα» απέναντι σε πρωτόγνωρα γεγονότα, πετυχαίνοντας να κρατήσει ψηλά τον πήχη των επιδόσεων. Σχολιάζοντας την φετινή πορεία της MYTILINEOS, ανέφερε ότι το 2021 εξελίσσεται πολύ καλύτερα σε σχέση με το 2020, εκφράζοντας την προσδοκία ότι κάθε τρίμηνο θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, με την προϋπόθεση ότι η υγειονομική κρίση δεν θα επιφυλάξει νέες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ισχυρή ανάπτυξη και στην πράσινη ενέργεια

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αναφερόμενος στα εν Ελλάδι ενεργειακά έργα εξήγησε ότι κατά τη θερινή περίοδο θα ξεκινήσει η κατασκευή 572 MW σε σύνολο 1,48 GW που είχε εξαγοράσει από την Εγνατία Group, έχουν υποβληθεί αιτήσεις για 25 έργα αποθήκευσης ενώ ανέφερε ότι το χαρτοφυλάκιο των έργων που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια αδειοδότησης ανέρχεται σε 4 GW. Προανήγγειλε μάλιστα ανακοινώσεις και σε ό,τι αφορά offshore projects αιολικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης