Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η επιστολή της Corinth για MLS στην Κεφαλαιαγορά με … κενά πληροφόρησης - Παιγνίδι τακτικής ή πραγματικό ενδιαφέρον;

Η επιστολή της Corinth για MLS στην Κεφαλαιαγορά με … κενά πληροφόρησης - Παιγνίδι τακτικής ή πραγματικό ενδιαφέρον;

Η σύμπτωση της ημερομηνίας αποστολής με αυτή της επιστολής του ορκωτού

Έπρεπε να στείλει επιστολή ο ορκωτός ελεγκτής, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να προσανατολιστεί σε εφαρμογή του άρθρου 40 για προσφυγή στο Πρωτοδικείο ώστε να διοριστεί για να εμφανιστεί επιστολή της Corinth Investments προς την MLS η οποία κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Στην επιστολή (δείτε ολόκληρη στο τέλος του κειμένου) η οποία ήλθε σχεδόν ένα χρόνο μετά την υπογραφή Binding Term Sheet μεταξύ των δύο πλευρών (30 Ιουλίου 2020) χωρίς πρόσθετα στοιχεία για το στάδιο υλοποίησης ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση και υπάρχει αρκετή ασάφεια. Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι φέρει την ίδια ημερομηνία με την ημερομηνία αποστολής της επιστολής του ορκωτού στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την οποία αποκάλυψε το bankingnews. Ο ορκωτός περιγράφει μια δραματική κατάσταση αλλά το κυριότερο αναφέρει πως η υπόθεση του ενδιαφέροντος της Corinth είναι απολύτως … τίποτα.

Προσλήψεις με … κενά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Corinth αναφέρει ότι έχει προσλάβει την Whitetip Investments η οποία θα τα κάνει … όλα. Δηλαδή θα διαπραγματευτεί με τους πιστωτές (τράπεζες και ομολογιούχους) την αναδιάρθρωση του χρέους και θα κάνει τις ενέργειες που χρειάζονται για την επαναδιαπραγμάτευση.
Επίσης ισχυρίζεται ότι διαπραγματεύεται με τη Mazaars να αναλάβει το την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου και τη συμμετοχή της Corinth στο μετοχικό κεφάλαιο της MLS με δεδομένη την αναδιάρθρωση του χρέους.
Οι πληροφορίες του bankingnews αναφέρουν ότι πράγματι έχει ζητηθεί προσφορά από τη Mazaars και αυτό έγινε τις τελευταίες ημέρες ενώ στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται πότε προσελήφθη η Whitetip.
Από την πλευρά των πιστωτών τουλάχιστον με αυτούς που επικοινώνησε το bankingnews επίσης αναφέρεται ότι μέχρι χθες δεν υπήρξαν προσεγγίσεις.

Θεωρητικό ενδιαφέρον

Κατά συνέπεια όλα βρίσκονται σε θεωρητικό επίπεδο και κυρίως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για μια εταιρία που παραπαίει και ουδείς γνωρίζει τα οικονομικά της στοιχεία επακριβώς και κυρίως ο ορκωτός ελεγκτής όπως φαίνεται από την επιστολή του.
Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι αν η επιστολή αυτή είναι αρκετή για να αναιρεθούν οι επιφυλάξεις του ορκωτού για την επιβίωση της MLS. Η απάντηση είναι όχι. Και το ερώτημα είναι τι θα πράξει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Θα δώσει μια ακόμα παράταση με τον κίνδυνο να συνεχιστεί το ίδιο έργο που είδαμε το τελευταίο έτος ή θα προχωρήσει σε ενέργειες ελέγχου της διοίκησης ώστε τουλάχιστον να διασφαλίσει ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον και όχι φιλολογικό από τη Corinth.
Σημειωτέον ότι η αναδιάρθρωση χρέους δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση για την MLS και σίγουρα ακόμα και να υπάρχουν καλές προθέσεις θα χρειαστεί πολύ χρόνο και ενδιάμεση χρηματοδότηση για την οποία ουδείς κάνει κουβέντα
Ολόκληρη η επιστολή της Corinth

Corinth.PNG

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης