Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το αρχιτεκτονικό λεύκωμα «Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια, δια χειρός Avax

tags :
Το αρχιτεκτονικό λεύκωμα «Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια, δια χειρός Avax
Το ταξίδι ξεκινά από την περίοδο της συγκρότησης του πρώτου αθηναϊκού κλασικισμού

Την αποκλειστική χορηγία της έκδοσης του αρχιτεκτονικού λευκώματος με τίτλο «Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια» ανέλαβε ο όμιλος Avax. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ομίλου προκειμένου να τιμήσει την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Το πρωτότυπο αυτό λεύκωμα που επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Μανώλης Αναστασάκης, αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο που στόχο έχει να αναδείξει τον κτιριακό πλούτο της πρωτεύουσας του νεοελληνικού κράτους από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα.
Στις σελίδες του αναδεικνύονται 200 κτίρια ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ύφους που κατασκευάστηκαν στην Αθήνα από το 1821 έως το 2021 και τα οποία είναι οργανωμένα σε πέντε χρονολογικές περιόδους. Το ταξίδι ξεκινά από την περίοδο της συγκρότησης του πρώτου αθηναϊκού κλασικισμού και συνεχίζεται με τις περιόδους του όψιμου κλασικισμού και του Μεσοπολέμου, όπου και αρχίζει να επικρατεί το μοντέρνο κίνημα στην αρχιτεκτονική. Στη συνέχεια ακολουθούν δύο μεταπολεμικές περίοδοι, με την τελευταία να διαρκεί έως τις μέρες μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης