Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άνοδο στις αγορές για τα επόμενα δύο χρόνια βλέπουν οι επενδυτές της «ελληνικής» Moonfare

Άνοδο στις αγορές για τα επόμενα δύο χρόνια βλέπουν οι επενδυτές της «ελληνικής» Moonfare
Η Moonfare αναπτύσσεται ραγδαία απειλώντας παραδοσιακές private banking τράπεζες καθώς μέσω της πλατφόρμας δίνει ηλεκτρονική πρόσβαση σε επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

Η σημερινή bull market των αγορών θα διαρκέσει περισσότερα από δυο χρόνια ή και περισσότερο.
Αυτό πιστεύουν πάνω από το 50% των επενδυτών που συμμετείχαν σε έρευνα την οποία πραγματοποίησε η πλατφόρμα τεχνολογίας για επενδύσεις Moonfare.
Όπως θα δούμε, πρόκειται για ένα ειδικό κοινό επενδυτών οι οποίοι επιλέγουν μεγάλα private equity funds μέσω της Moonfare, συνεπώς διαθέτουν ένα μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα επένδυσης.
Ωστόσο, η άποψη τους, συμπίπτει με τις θέσεις θεσμικών επενδυτών που θεωρούν ότι, μέχρι να δοθεί τέλος στην πανδημία και να αποκαλυφθεί η νέα πραγματικότητα, τα επιτόκια θα είναι χαμηλά και οι αγορές θα κινούνται ανοδικά με τις επιμέρους διορθώσεις.
Η Moonfare αναπτύσσεται ραγδαία απειλώντας παραδοσιακές private banking τράπεζες καθώς μέσω της πλατφόρμας δίνει ηλεκτρονική πρόσβαση σε επενδυτές να αποκτήσουν μερίδια και χαρτοφυλάκια γνωστών private equity funds, με ελάχιστο ποσό απο 100 χιλ. ευρώ.
Στην εταιρεία υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, καθώς συμμετέχουν μιά ομάδα Ελλήνων πρώην επενδυτικών τραπεζιτών.
Ως εταιρεία, εξάλλου το Μoonfare βρίσκεται μεταξύ των family offices, που είναι μέτοχοι στην Sani/ Ikos απο κοινού με την Goldman Sachs.

Aισιόδοξοι οι επενδυτές

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Moonfare μεταξύ Απριλίου και Μαϊου 2021 σε περισσότερους απο 200 επενδυτές ( σχετικά υψηλής οικονομικής επιφάνειας ) οι οποίοι απάντησαν σε 30 ερωτήσεις δίνοντας τις εκτιμήσεις τους για τις διεθνείς αγορές, για συγκεκριμένα asset classes, αλλά και τις ευκαιρίες ή τούς κινδύνους που διακρίνουν στα επενδυτικά προϊόντα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 39%, αναμένει το τέλος της bull market το 2023, το 26% δεν αναμένει το τέλος της bull market στο κοντινό μέλλον. Επίσης, το 24% αναμένει το τέλος της ανοδικής αγοράς το καλοκαίρι του 2022, το 9% αναμένει το τέλος της τον χειμώνα του 2021 και μόλις 1% το φετινό καλοκαίρι.
Oι περισσότεροι επενδυτές της Moonfare πιστεύουν ότι, ο κόσμος θα επανέλθει σε νέα κανονικότητα απο την πανδημία, είτε το φθινόπωρο του 2021 ( 26% ), είτε τους πρώτους έξι μήνες του 2022. ( 30% ).
H πλειοψηφία των επενδυτών της Moonfare διακράτησε τις μετοχές και αύξησε τις θέσεις κατά το πρώτο εξάμηνο ενω ο μέσος στόχος απόδοσης στο κεφάλαιο τους είναι 7%.
Ενδιαφέρουσες είναι οι απόψεις τους για επενδυτικά προϊόντα καθώς προτιμούν μετοχές αξίας (λ.χ Berkshire hathaway), αλλά παραμένουν bullish για τα κρυπτονομίσματα.

Ποιά είναι η Moonfare - Η ελληνική “αποικία”

Στην start up τεχνολογίας Μoonfare, επένδυσαν αρχικά 28 εκατ. ευρώ πάνω από 128 “άγγελοι” επενδυτές όπως πρώην στελέχη γνωστών επενδυτικών εταιρειών, family offices, επιχειρηματίες.
Η πλατφόρμα αναπτύσσεται ραγδαία και διαθέτει πλέον υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 900 εκατ. ευρώ με περισσότερους απο 13.000 χρήστες.
Η Moonfare δίνει την δυνατότητα στους επενδυτές να επενδύσουν ως επαγγελματίες επενδυτές δημιουργώντας το δικό τους χαρτοφυλάκιο απο funds, όπως το ΚΚR, Apax Partners, Permira, The Carlyle group, Warburg Pincus.
H ελάχιστη συμμετοχή ξεκινά από 50 έως 100 χιλιάδες ευρώ, εν αντιθέσει με τα ίδια τα funds που ζητούν ελάχιστα ποσά άνω των 10 εκατ.
H επιλογή των funds πραγματοποιείται ύστερα απο ελέγχους από την Moonfare και τα περισσότερα έχουν διάρκεια ωρίμανσης 10 χρόνια με αποδόσεις που ξεπερνούν κατά 13% τον Δείκτη S&P 500.
Η Moonfare, διαθέτει, ακόμα και μια μοναδική δευτερογενή αγορά ρευστοποίησης.
Όλες οι διαδικασίες πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και εφόσον εξεταστεί το προφίλ των επενδυτών.
H Μoonfare διαθέτει σχεδόν μια ελληνική “αποικία” στελεχών στην έδρα της εταιρείας στο Βερολίνο.
Πρόκειται για Έλληνες οι οποίοι θήτευσαν σε μεγάλες επενδυτικές τράπεζες του εξωτερικού με εμπειρία στο investment, private banking και ιδιαίτερα για τους πελάτες υψηλών εισοδημάτων.
Συνιδρυτής στην Moonfare ήταν ο κ. Έλληνας κ. Α. Αργυρός, πρώην στέλεχος της JPMorgan στο Λονδίνο. 
Υπεύθυνος επενδυτικών λύσεων είναι ο κ. Δ. Μαγιάκος, επίσης πρώην στέλεχος της JP Morgan (Αγγλία).
Στις επενδύσεις επίσης είναι ο κ. Τ. Κοτζιάς, πρώην στέλεχος ναυτιλιακής και αναλυτής.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης