Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η κόντρα Βαρδινογιάννη - Λάτση πίσω από το ναυάγιο της πρότασης για υπουργοποίηση Αποστολάκη

Η κόντρα Βαρδινογιάννη - Λάτση πίσω από το ναυάγιο της πρότασης για υπουργοποίηση Αποστολάκη

Ο εμπνευστής της πρότασης του πρωθυπουργού

Σχετικά Άρθρα
Πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων κρύβεται πίσω από το ναυάγιο υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος ως γνωστόν είχε διατελέσει υπουργός Άμυνας επι κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου.

Ο νονός για την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, προέρχεται από τον στενό οικογενειακό κύκλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι πληροφορίες φέρνουν ως εμπνευστή τον Στέλιο Νικηφοράκη, πρώην βουλευτή Χανίων της ΝΔ και επί σειρά ετών διευθυντή της εφημερίδας των Χανίων «Κήρυξ».
Η πρόταση του Στέλιου Νικηφοράκη ικανοποιούσε τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου καθώς στο πρόσωπο του κ Αποστολάκη θα μπορούσε να αναδειχθεί ως πρόσωπο κοινής αποδοχής από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ .
Το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με υπουργό τον Ευάγγελο Αποστολάκη θα είχε μία αφετηρία πολιτικής και κομματικής συναίνεσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Όμως η πολιτική σκόνταψε σε επιχειρηματικά συμφέροντα με τον ΣΥΡΙΖΑ να κορυφώνει την αντίδραση του κατηγορώντας τον υποψήφιο υπουργό ως αποστάτη.
Δίνοντας την ευκαιρία στην παρέμβαση επιχειρηματικών συμφερόντων για να τορπιλιστεί η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και να … λαβωθεί πολιτικά ο πρωθυπουργός καθώς η άρνηση του κ Ευάγγελου Αποστολάκη έγινε γνωστή μετά την ανακοίνωση του ονόματος του για την θέση του υπουργού.

Στο Διοικητικό συμβούλιο της CORAL Α.Ε

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι μισθοδοτούμενος από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη αφού κατέχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας CORAL Α.Ε που ανήκει κατά 100% ως θυγατρική στην εταιρεία Motor Oil.

Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας , συμμετέχει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, ως μη εκτελεστικό Μέλος – ανεξάρτητο μέλος.
Μάλιστα η διοίκηση της εταιρείας έχει αναρτήσει το βιογραφικό του και αναφέρει την επαγγελματική του διαδρομή.
Μεταξύ άλλων αναγράφεται ότι «στις 7 Μαρτίου 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Στις 4 Ιανουαρίου αποστρατεύθηκε με τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού Εθνικής Άμυνας και ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αξίωμα στο οποίο παρέμεινε μέχρι τις 9 Ιουλίου του 2019.»
Πρόεδρος στο ΔΣ της CORAL AE είναι Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης γιος του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.
Είναι προφανές ότι ο κ Αποστολάκης είχε ενημερώσει τον Βαρδή Βαρδινογιάννη για την τιμητική πρόταση που του έγινε από το Μέγαρο Μαξίμου.
Η επικοινωνία του Ευάγγελου Αποστολάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πριν από δέκα ημέρες, είχε ως σκοπό να τον ενημερώσει για την πρόταση που του είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμμετάσχει στην κυβέρνηση της ΝΔ, στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας..

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε τη δυσφορία του και απάντησε ότι «δεν μπορώ να δώσω τη συναίνεσή μου γιατί θεωρώ ότι προέρχεσαι από τον προοδευτικό, δημοκρατικό χώρο και προσχωρείς στη Δεξιά».
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης , δεν ανέγνωσε σωστά την πρώτη αντίδραση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και δεν ανέμενε ότι η Κουμουνδούρου θα κρατούσε ακόμη πιο σκληρή στάση, κατά τον χρόνο της επίσημης κυβερνητικής ανακοίνωσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον χαρακτηρίζει …αποστάτη.
Την ίδια στιγμή η οικογένεια Λάτση βρίσκεται σε επιχειρηματική αντιπαλότητα με την Οικογένεια Βαρδινογιάννη από το χρόνο που η ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ συγχωνεύτηκε με τα Ελληνικά Πετρέλαια στις αρχές του 2000.
Η οικογένεια Λάτση απέκτησε διυλιστήριο ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή διέθετε μόνο αποθήκες καυσίμων.
Το διακύβευμα για τα επιχειρηματικά συμφέροντα ήταν ότι το νεοσύστατο υπουργείο.
Θα ελάμβανε κονδύλια ύψους έως 2 δις ευρώ και θα τα διαχειρίζονταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Coral ΑΕ που ανήκει στον Όμιλο Βαρδινογιάννη.
Άλλωστε οι εγχώριοι κανόνες της επιχειρηματικότητας έχουν τη δική τους φιλοσοφία που θέλει να επιβεβαιώνει τη γνωστή λαϊκή ρήση που λέει «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.»
Άλλωστε ισχυρή ενημερωτική ιστοσελίδα που στηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με ένα σύντομο σχόλιο της έδωσε το δικό της στίγμα για τα όσα συνέβησαν γράφοντας «Ανασχηματισμός από τα Jumbo».

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης