Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

FFGroup: Η εταιρία σε κρίση αλλά οι αμοιβές ΔΣ στα ύψη όπως επί Κουτσολιούτσου και τα 500.000 ευρώ της PwC

FFGroup: Η εταιρία σε κρίση αλλά οι αμοιβές ΔΣ στα ύψη όπως επί Κουτσολιούτσου και τα 500.000 ευρώ της PwC
Μισθοί της πάλαι ποτέ κραταιής εταιρείας FF Group επί εποχής Δημήτρη Κουτσιολιούτσου απολάμβανε διοίκηση του Αναστάσιου Φράγκου το 2019 από την «χρεοκοπομένη» εταιρεία
Μισθοί της πάλαι ποτέ κραταιής εταιρείας FF Group επί εποχής Δημήτρη Κουτσιολιούτσου απολάμβανε διοίκηση του Αναστάσιου Φράγκου το 2019 από την «χρεοκοπομένη» εταιρεία, με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάνουν τις 230.000 ευρώ.
Το ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο είχε αποδοχές της αγοράς με τους μισθούς να διαμορφώνονται από 5.000 έως 60 .000 ευρώ, όπως προκύπτει από τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις .
Η σημερινή διοίκηση της FF Group με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γεώργιο Σάμιο από τα μέσα Ιουλίου του 2019, είχε απολαβές 88.000 ευρώ για το δεύτερο εξάμηνο του 2019.
Τα παραπάνω στοιχεία ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας στη γενική συνέλευση των μετοχών καλώντας τους μετόχους να υπερψηφίσουν ή να τα καταψηφίσουν τα θέματα προς συζήτηση.
Από τα επτά θέματα που είχε η ατζέντα της γενικής συνέλευσης καταψηφίστηκαν τα έξι από τους νομικούς εκπροσώπους Γεώργιο Γεωργιάδη και Μαρία Γρατσία του Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, αντίστοιχα.
Το θέμα που έλαβε έγκριση ήταν η ανάληψη της PwC για τη σύνταξή των οικονομικών καταστάσεων του 2020, με το ύψος των απολαβών της να φτάνει τις 500.000 ευρώ.
Πρόκειται για αμοιβή πολύ πάνω από το μέσο όρο της αγοράς όταν οι υγιείς επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω του 1 δις. ευρώ δίνουν αμοιβές μικρότερες των 250.000 ευρώ , και στην σχετική αμοιβή περιλαμβάνεται και η έκδοση των φορολογικών πιστοποιητικών.
Η FFGroup του Δημήτρη Κουτσολιούτσου μετά το πρωτοφανές σκάνδαλο παραποίησης οικονομικών των στοιχείων και την παρέλευση τριών ετών συνεχίζει τη διαδρομή της στον επιχειρηματικό στίβο διατηρώντας τις 1000 θέσεις εργασίας παρότι αρκετοί εργαζόμενοι αποχώρησαν.
Την ίδια στιγμή η εταιρεία, παρουσιάζεται ζηλευτές αμοιβές προς τη διοίκηση της εταιρείας που για άλλες μικρότερες εταιρείες είναι ακόμη όνειρο θερινός νυκτός .
Στη γενική συνέλευση έδωσε το παρόν το 54% των μετόχων με δικαιώματα ψήφου με τους βασικούς μετόχους, να μην δίνουν έγκριση των οικονομικών καταστάσεων διότι δεν υπήρξε θεραπεία στην αρνητική έκθεση της PwC για τις οικονομικές καταστάσεις του 2019.
Από την πλευρά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ Γιώργος Σάμιος διατύπωσε ότι υπήρξαν εν γένει αδυναμίες για να αλλάξει η έκθεση του ορκωτού λογιστή καθώς τα στοιχεία ήταν στην επιμέλεια παλαιότερων διοικήσεων.
Ωστόσο ο κ. Σάμιος τόνισε ότι η καταψήφιση των οικονομικών καταστάσεων δεν θα εμποδίσει το σχέδιο εξυγίανσης το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή σε επόμενη γενική συνέλευση των μετοχών χωρίς την παρουσία των βασικών μετόχων αφού με δικαστική απόφαση αντικαθίσταται από την Ειδική Εντολοδόχο ως εκπρόσωπος των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει σήμερα η οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Ποιος βάζει στο κάδρο την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ο μέτοχος της FFGroup Τζώρτζης Κουτσολιούτσος δια της νομικού εκπροσώπου κας Μαρίας Γρατσία απέστειλε υπόμνημα 19 σελίδων προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τα κακώς κείμενα της διαχείρισης της σημερινής διοίκησης αξιοποιώντας όλα τα επιχειρήματα της αρνητικής έκθεσης της PwC, θέτοντας καίρια ζητήματα για την αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης της εταιρείας.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «Κατόπιν όλων των ανωτέρω και με δεδομένο ότι η Επιτροπή Σας είναι η πλέον αρμόδια, ασκώντας τον εποπτικό της ρόλο και τα ελεγκτικά καθήκοντά της να επιληφθεί επί των ως άνω αναφερόμενων ζητημάτων και να αποφανθεί επί των ως άνω πλημμελειών, αιτούμαστε τη συνδρομή και προστασία σας προς διαφύλαξη των συμφερόντων της «Εταιρείας», του Ελληνικού Δημοσίου, των Επενδυτών, των Πιστωτών και των Εργαζόμενων της «Εταιρείας», καθώς είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξετε τα δέοντα, ήτοι ότι κατ’ ενάσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων και καθηκόντων σας θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ελέγχου και εποπτείας της άνω ορισθείσας διοίκησης της «Εταιρείας», ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας αυτής.
Πρόκειται για μία κίνηση στρατηγικής σημασίας για τον μέτοχο Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ο οποίος με το υπόμνημα του, προστρέχει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να διασωθεί η εταιρεία που δημιούργησαν οι γονείς του φέρνοντας στο προσκήνιο την αποτυχία του μοντέλου για τον διορισμό διοίκησης με την συνδρομή της Δικαιοσύνης.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης