Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ευάγγελος Αγγελίδης (CEO Profile Software): «Εξάγουμε τεχνολογία και καινοτομία - Πραγματοποιήσαμε έσοδα 20 εκατ. ευρώ το 2021

Ευάγγελος Αγγελίδης (CEO Profile Software): «Εξάγουμε τεχνολογία και καινοτομία  - Πραγματοποιήσαμε έσοδα 20 εκατ. ευρώ το 2021

Η Profile Software με ιστορία 30 ετών στον κλάδο, συνεχίζει την ανοδική της πορεία με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που την καθιστούν σημείο αναφοράς στην εσωτερική και διεθνή αγορά

Σχετικά Άρθρα

Η πανδημία έφερε την τεχνολογία πιο δυναμικά στο προσκήνιο και μάλιστα αναδείχθηκε ως η …οδός διαφυγής ή ως η έξοδος κινδύνου για όσα αναπάντεχα παρουσιάστηκαν με το Covid 19.
Ο ιδιωτικός τομέας και ο δημόσιος τομέας
ανακάλυψαν εκ νέου την τεχνολογία και την πληροφορική.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ProfileSoftware κ Ευάγγελος Αγγελίδης ανοίγει τα χαρτιά στο BN, δίνοντας απαντήσεις για το σήμερα και το αύριο της Profile Software.
Με εξαγορές στο εξωτερικό , με έντονη παρουσία με τεχνολογικά προϊόντα στη διεθνή αγορά, η Profile Software με ιστορία 30 ετών στον κλάδο, συνεχίζει την ανοδική της πορεία με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που την καθιστούν σημείο αναφοράς στην εσωτερική και διεθνή αγορά.

Ακολουθεί η συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου κ. Ευάγγελου Αγγελίδη

H Profile είναι μια ελληνική εταιρεία που μεγαλώνει διαρκώς. Η αναζήτηση νέου προσωπικού και εξειδικευμένου, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι; Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και οι αντίστοιχες σχολές ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης προετοιμάζουν τους φοιτητές για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας στον δικό σας τομέα ; Μήπως τα κολέγια και συνεργαζόμενα με ξένα πανεπιστήμια με βάση το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα βρίσκονται πιο κοντά στην αγορά;


Η εύρεση των κατάλληλων επαγγελματιών, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση για τις εταιρείες πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, κυρίως ως αποτέλεσμα του λεγόμενου braindrain των προηγουμένων ετών. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται μια επιστροφή έμπειρων στελεχών.
Οι απόφοιτοί των ελληνικών σχολών είναι σίγουρα καταρτισμένοι και ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει εκπαιδευτικό σύστημα που να προετοιμάζει πραγματικά τους φοιτητές για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας, γι’ αυτό εξάλλου υπάρχουν διάφορα προγράμματα τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα
Πρόσφατα οργανώσαμε και εμείς ένα «hackathon» όπου συμμετείχαν νέοι επαγγελματίες με έπαθλο την πρόσληψή τους.
Υπήρξε αρκετή συμμετοχή και προχωρήσαμε σε προσλήψεις, βάσει αξιολόγησης.
Είναι σημαντικό να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στις εταιρείες ώστε να προσφέρεται η δυνατότητα απόκτησης εμπειρίας και να απελευθερώνεται η δημιουργικότητα των νέων μας, να αναδεικνύονται οι ικανότητες τους, να εξελίσσονται και να ενισχύουν την επιχειρηματικότητα της χώρας.
Ο όμιλός μας-και μέσω της θυγατρικής ProfileTechnologies- αναζητά συνεχώς νέα ταλέντα αλλά και έμπειρους μηχανικούς, που έχουν τη θέληση να αναδειχτούν και να προσφέρουν περισσότερα με βάση την γνώση και την εξειδίκευση τους, ώστε να ανελιχθούν επαγγελματικά.


Ο Τομέας Χρηματοοικονομικών λύσεων είναι ο βασικός πυλώνας δραστηριότητας της εταιρείας.
Η Profile, διαθέτει τεχνολογικές καινοτομίες που μπορούν να αναμετρηθούν με αντίστοιχους ομίλους του εξωτερικού;


Ο όμιλος Profile έχει ηγετική παρουσία στην ελληνική αγορά πληροφορικής τα τελευταία 30 χρόνια με επίκεντρο την ανάπτυξη συστημάτων λογισμικού για τον χρηματοοικονομικό τομέα, όπως αναφέρατε.
Στο συγκεκριμένο χώρο η εταιρεία και οι λύσεις της έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις βάσει τεχνολογίας και λειτουργικότητας. Έχουμε αξιολογηθεί και συγκριθεί με καινοτόμες αλλά και καταξιωμένες εταιρείες λογισμικού διεθνώς, με ιδιαίτερη επιτυχία. Συγκεκριμένα, η Profile έχει αντικαταστήσει επώνυμα διεθνή συστήματα λόγω της ευελιξίας των λύσεων που αναπτύσσει.
Σημαντικό να αναφερθεί ότι ο όμιλος μας επενδύει συνεχώς στις νέες τεχνολογίες αλλά και σε κέντρα καινοτομίας.
Επιπλέον, σε ετήσια βάση ο όμιλος παρουσιάζει νέες λύσεις για τον χρηματοοικονομικό τομέα.
Ανάμεσα στις πλέον πρόσφατες είναι το finuevo η νέα mobile-firstdigitalbankingin-a-box πλατφόρμα που προσφέρει μοναδική ευελιξία στους τραπεζικούς οργανισμούς, fintech, EMIs που επιθυμούν να προσφέρουν ανταγωνιστική εμπειρία χρήστη στους πελάτες τους και φυσικά αυτοματοποίηση εργασιών.
Άλλες λύσεις που παρουσιάστηκαν και είναι ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο, είναι το νέο σύστημα διαχείρισης διαθεσίμων Acumen.plus που αυτοματοποιεί τις διαδικασίες, μια ολοκληρωμένη ανοιχτή πλατφόρμα για όλο το εύρος των Treasury και Capital Markets, που επιλέχθηκε μεταξύ άλλων και από μία Κεντρική Τράπεζα, καθώς και το σύστημα Axia Custody, που προσφέρει αυτοματοποίηση εργασιών και χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων, από την μεγαλύτερη τράπεζα στην Μέση Ανατολή.
Επιπλέον, με την πρόσφατη εξαγορά της Σκανδιναβικής εταιρείας Centev oπου αναπτύσσει λογισμικό για asset και fund management εταιρείες στην ευρύτερη περιοχή, οι λύσεις του ομίλου εμπλουτίστηκαν περαιτέρω στον εξειδικευμένο αυτό τομέα.
Πέρα όμως από το χρηματοοικονομικό λογισμικό ο όμιλος δραστηριοποιείται και σε έργα του δημοσίου τομέα με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, προσφέροντας εμπειρία στην υλοποίηση συστημάτων που επιτυγχάνουν ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων ενός οργανισμού.

Η εγχώρια αγορά των επιχειρήσεων είναι σε θέση να παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις ή παραμένει καθηλωμένη στο παρελθόν λόγω κόστους;
Είστε σε θέση να αποτιμήσετε την εγχώρια αγορά με την αναγκαιότητα προσαρμογής των επιχειρήσεων στην εγκατάσταση τεχνολογικών εφαρμογών.


Η ελληνική αγορά πληροφορικής παρουσιάζει συνεχώς ανοδική πορεία και αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα, έχοντας συμβολή και στην διεθνή καινοτομία.
Η περίοδος της πανδημίας, παρά τις αντιξοότητες, έχει συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των δραστηριοτήτων του κλάδου, καθώς οι ιδιαίτερες συνθήκες απαιτούσαν την υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων.
Η τεχνολογική ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και χρηματοπιστωτικών οργανισμών, αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω. η πανδημία δημιούργησε την ανάγκη τεχνολογικής εκπαίδευσης για πολλούς οργανισμούς ενώ ο χρηματοοικονομικός κλάδος είναι σε μια συνεχή αναζήτηση εφαρμογών που προσφέρουν ανταγωνιστική εξυπηρέτηση στον πελάτη.
Η πολιτεία έχει ενισχύσει και θα συνεχίσει να ενισχύει την ελληνική επιχειρηματικότητα με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία ώστε να ενδυναμώνεται η θέση της στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Το γεγονός ότι άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης έχουν μεγαλύτερη τεχνολογική «κάλυψη» δεν αναιρεί τα αλματώδη βήματα που έχουν γίνει στην ψηφιακή εξέλιξη των ελληνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να ανταγωνίζονται ικανοποιητικά σε διεθνές επίπεδο.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Profile, ήταν η σταθερή προσήλωση μας στην καινοτομία και στην εξυπηρέτηση του πελάτη, που οδήγησε στην αξιολόγηση των λύσεων μας από διεθνείς μελέτες και στην συνεχή διάκριση τους, ανάμεσα σε «θηρία» του παγκόσμιου ανταγωνισμού.

Ο δημόσιος Τομέας θεωρείται ελκυστικός;
Η Profile όπως αναφέρατε έχει παρουσία στο χώρο εντούτοις παραμένεια είναι ελκυστικός πάρα τις αργοπορίες στην αποπληρωμή των έργων;

Η συμμετοχή του ομίλου σε έργα του Δημοσίου τομέα διαρκεί σχεδόν δύο δεκαετίες με ιδιαιτέρως επιτυχή αποτελέσματα. Η Profile συμμετέχει και αναλαμβάνει έργα τα οποία σχετίζονται με την εμπειρία της και με τις λύσεις που αναπτύσσει ο όμιλος.
Όπως προανέφερα πρόκειται για έργα ψηφιοποίησης εργασιών και αυτοματοποίησης διαδικασιών, με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις.
Έχουμε ολοκληρώσει επιτυχώς ιδιαιτέρως απαιτητικάprojects του δημοσίου, καθώς συνδυάζουν αλληλεπίδραση μεταξύ διαφόρων συστημάτων, ενώ προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε και σε νέα έργα που θα προκύψουν από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.

Που αναμένεται να διαμορφωθούν τα μεγέθη το 2021,
Ποιες είναι οι προσδοκίες της Profile για το 2022;


Ο όμιλος εμφάνισε στα αποτελέσματα 6μήνου αύξηση 17% στον κύκλο εργασιών και υπερδιπλασιασμό των κερδών. Ακολουθώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό μας, εκτιμούμε ότι θα πετύχουμε το στόχο των 20 εκατομμυρίων σε κύκλο εργασιών, για το 2021.
Επίσης πρόκειται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα σημαντικές συνεργασίες και αναθέσεις έργων.
Για το 2022,με βάση τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, αναμένουμε αντίστοιχη αύξηση.
Σε συνέχεια της επιτυχημένης εξαγοράς της Centevo στη Σκανδιναβία, δημιουργούνται νέες ευκαιρίες συνδυασμένης πώλησης των λύσεων της Profile και της Centevo στην ευρύτερη περιοχή.
Επιπλέον, ο όμιλος αναμένεται να ενισχύσει το εύρος των λύσεων που διαθέτει με νέες τεχνολογίες και δυνατότητες, μέσω του κέντρου καινοτομίας Profile Technologies.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης