Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η σκοτεινή μέθοδος της Reggeborgh – Κρυφοί συνεργάτες και τζογαδόρικες επενδύσεις - Θέατρο φρίκης στον Ελλάκτωρ

Η σκοτεινή μέθοδος της Reggeborgh – Κρυφοί συνεργάτες και τζογαδόρικες επενδύσεις - Θέατρο φρίκης στον Ελλάκτωρ
Δεν ήρθε στην ελληνική αγορά ο Χόλτερμαν με σημείο ανφοράς την Volker Wessels, την κατασκευαστική εταιρεία που είχε ιδρύσει ο πεθερός του, φέρνοντας στη χώρα στελέχη, δουλειές και τεχνογνωσία.
Σχετικά Άρθρα

Ατμόσφαιρα γκραν γκινιόλ, θεάτρου φρίκης, επικρατεί πλέον στα ανώτερα κλιμάκια της Ελλάκτωρ μεταξύ των συνεργατών της ολλανδικής Reggeborgh.
Οι υψηλές πολιτικές επαφές αντιμετωπίζουν με αδιαφορία τις εκκλήσεις για «συνέργειες», οι ελληνικές τράπεζες αποφεύγουν τις στενές επαφές.
Οι Ολλανδοί της Reggeborgh ξεκίνησαν την ελληνική περιπέτεια ως «μέγας επενδυτής» και απομυθοποιήθηκαν σχετικά γρήγορα αφού ακολούθησαν πρακτικές χρηματιστηριακού παίκτη που κινείται στο σκοτάδι.
Η υπόθεση θυμίζει την γνωστή ιστορία που ακούστηκε μια φωνή ότι «βασιλιάς είναι γυμνός» και αποκάλυψε αυτό που δεν ήθελαν να βλέπουν αλλά δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί.
Ο Χόλντερμαν της Reggeborgh είναι ένας χρηματιστηριακός παίκτης που βρέθηκε στην ελληνική αγορά επειδή την θεωρεί «ξέφραγο αμπέλι» και νόμιζε ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει.
Γιαυτό και απέκτησε τον έλεγχο της Ελλάκτωρ με σκοτεινές μεθόδους κρύβοντας μετοχές πίσω από αχυρανθρώπους όπως αυτοί της Astro Bank.

Δεν ήρθε στην ελληνική αγορά ο Χόλτερμαν με σημείο ανφοράς την Volker Wessels, την κατασκευαστική εταιρεία που είχε ιδρύσει ο πεθερός του, φέρνοντας στη χώρα στελέχη, δουλειές και τεχνογνωσία.
Η επένδυση στην Ελλάδα, εντάσσεται στις βραχυχρόνιες τζογαδόρικες επενδύσεις, όπως και εκείνη στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην οποία μπήκε αιφνιδιάζοντας τον Γ. Περιστέρη αφού αγόρασε τις μετοχές του συνεταίρου του και βγήκε εκβιάζοντάς τον.
Παρόμοια ήταν η πρακτική του στην Ελλάκτωρ όπου επίσης χρησιμοποίησε την γνωστή συμμορία που έκρυβε μετοχές στην Astro bank και στην Barclays και συνεργάστηκε με μέτοχο τον Λ. Μπόμπολα.
Ακόμα κι αν ο συντονισμός με Μπόμπολα δεν είναι αξιόποινος όπως καταλήγει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σίγουρα δεν είναι ηθικά δεκτός.
Ο γιός του ιδρυτή της εταιρείας συμφώνησε να πουλήσει τις μετοχές του και μετά έκανε ανακοινώσεις που «έκλαιγε» γιατί φεύγει από σπίτι του!
Πέραν όμως από τον τυχοδιωκτισμό που τον διακρίνει, ο Λ. Μπόμπολας πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα που θέτει η απλή λογική:
Πώς συμφώνησε με την Reggeborgh που τότε είχε επίσημα 5%, αποδεχόμενος ότι ο «μικρομέτοχος» μπορεί να τηρήσει δεσμεύσεις όπως να τον κάνει διευθύνοντα σύμβουλο της θυγατρικής και μετά να την μεταβιβάσει;
Ποιο μυστικό γνώριζε ώστε να συμφωνήσει;
Είναι απλός βλάκας ή σκοτεινός συνωμότης; Ας επιλέξει!

Ο ολλανδός τζογαδόρος όμως ακολουθεί παρόμοιες τεχνικές στις δουλειές του, αλλά διαλέγει και τους ανάλογους συνεργάτες.
Ποιος άλλος θα τοποθετούσε στη θέση του Διευθύνοντας Συμβούλου τον Ε. Μπουλούτα που έχει καταδικαστεί από δύο Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς ενώ εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις για χειραγώγηση μετοχών και παραπλάνηση επενδυτών.
Υπάρχει προηγούμενο εισηγμένης εταιρείας που προσλαμβάνει στην ανώτερη διοικητική θέση κάποιον με βεβαρημένο μητρώο.
Ακόμα και η Αρχή Εποπτείας των νησιών της Μάγχης στο χρηματιστήριο των οποίων γίνονταν η διαπραγμάτευση του ομολόγου έδειξαν την πόρτα εξόδου όταν έμαθαν για το παρελθόν του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Τα παραπτώματα που βαρύνουν τον Ολλανδό, δεν είναι απλές αστοχίες, μικρές παρατυπίες που θα ξεχαστούν.
Επιχείρησε ένα μεγάλο κόλπο, έχοντας κρυφούς και φανερούς συνεργάτες και ολόκληρος ο εσμός αυτός πρέπει να τιμωρηθεί αναλόγως ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι στην ελληνική αγορά όπως κι σε άλλες του ανεπτυγμένου κόσμου δεν υπάρχει ασυλία σε απατεώνες.
Οι αρχές καλούνται να αποδείξουν ότι η Ελλάδα δεν είναι κέντρο ανομίας και κομπίνας... η κυβέρνηση δεν κερδίζει από την Reggeborgh... μόνο ένας χάνει η αξιοπιστία της Ελλάδος που επιτρέπει σε τέτοιους ασόβαρους επενδυτές να κάνουν παιχνίδια λες ότι εδώ είναι η Ακτή Ελεφαντοστού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης