Ταραχή και σύγχυση επικρατεί στο επιτελείο των συνεργατών της Reggeborgh που δυσκολεύεται να εξηγήσει στον ολλανδό φιλέλληνα – τζογαδόρο ότι υπάρχουν εποπτικές αρχές που απλά θέλουν να εφαρμόσουν τους νόμους!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ταραχής είναι ότι έχουν απευθύνει εξώδικο με απειλές και παρακάλια εναντίον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επειδή τόλμησε να τους… ελέγξει.
Επιχειρηματικοί αλλά νομικοί κύκλοι δυσκολεύονται να εξηγήσουν γιατί ακριβώς διαμαρτύρονται από τώρα αφού δεν γνωρίζουν ακόμα με λεπτομέρειες τις κατηγορίες που πρέπει να αντικρούσουν!
Αν δεν είναι ένδειξη ερασιτεχνισμού και απώλειας ψυχραιμίας, πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο σφάλμα που προστίθεται στη σειρά αστοχιών των τελευταίων μηνών.
Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά εμφανίστηκαν ως «παθητικοί μέτοχοι» στις δύο μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ.
Όταν η μεταμφίεση αυτή ξηλώθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, άλλαξαν σε μια νύκτα την ρητορική τους και εμφανίστηκαν στην αγορά ως εκβιαστές του συνεταίρου!
Κατέλαβαν με έφοδο την διοίκηση της Ελλάκτωρ επειδή είχαν κρύψει με παρένθετα πρόσωπα κι άλλους απατεώνες του λευκού κολλάρου, μετοχές Ελλάκτωρ.
Παραδόξως τοποθέτησαν στην διοίκηση της εταιρείας τα πλέον ακατάλληλα πρόσωπα.
Ο ένας παρίστανε τον ανεξάρτητο ενώ δεν ήταν, οι άλλοι εμπλέκονταν στον αποκλεισμό της Ελλάκτωρ από μεγάλο έργο, και ο τελευταίος ήταν καταζητούμενος σε όλη την Ευρώπη για αδικήματα όπως παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.
Και μετά από αυτά, άρχισε να παίζεται η φαρσοκωμωδία «oλλανδός σοβαρός επενδυτής» ενώ η μόνη επένδυση που έχει κάνει στη χώρα είναι ένα εξοχικό στην Κέρκυρα και μερικές τραπεζικές μετοχές, όπως χιλιάδες συνταξιούχοι από την Ευρώπη!
Το ωραίο είναι ότι στην ταραχή τους εφευρίσκουν παράδοξες έννοιες όπως του «κοινοτικού επενδυτή».
Τι είναι πάλι αυτό;
Οι επενδυτές έχουν διαφορετικά δικαιώματα ανάλογα με την προέλευσή τους, αν είναι «κοινοτικοί» ή «εγχώριοι»;
Και γιατί οι «κοινοτικοί» να έχουν ασυλία;
Δικαιούνται να αγνοούν τους νόμους και να μεταμφιέζονται ανάλογα με το ρόλο που παίζουν κάθε φορά;
Τρικυμία σε ποτήρι.
Μέσα στην ταραχή τους, σπεύδουν τα ταυτιστούν με την Ελλάκτωρ.
Πάλι παριστάνουν κάτι που δεν είναι.
Η Ελλάκτωρ δεν είναι προσωπική τους επιχείρηση, είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια τους αλλά δεν τους ανήκει.
Δεν ευθύνεται η εταιρεία για την πρακτική μετόχων.
Ορισμένοι θεωρούν ότι η αλαζονεία που δείχνουν, επιπλήττοντας τον επόπτη προκύπτει από την αίσθηση κατακτητή που τους διακατέχει.
Δεν συμφωνούμε.
Είναι απλώς μια ομάδα σεσημασμένων που όταν έγιναν αντιληπτοί, κάνουν ερασιτεχνικά σφάλματα.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών